h i r d e t é s

1700 amerikai katona tart éleslövészetet Erdélyben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

1700 amerikai katona tart éleslövészetet Erdélyben

2016. július 28. - 10:11
0 komment

Romániában egymást érik a hadgyakorlatok, az orosz veszély miatt az ország felértékelődött - írja az Index.

eucom.mil

Saber Guardian-16 elnevezéssel, tíz ország 2700 katonájának részvételével kezdődött hadgyakorlat az erdélyi Nagysinken, Fogaras közelében. Az augusztus 7-ig tartó manőverekben öt NATO-ország (Bulgária, Kanada, Lengyelország, Románia és az Egyesült Államok), valamint a Békepartnerség öt országa (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Moldova, és Ukrajna) képviselteti magát.

Az éles lövészeti gyakorlatokon a románok több mint ezer katonával, az amerikaiak 1700 katonával, M1A2-es harckocsikkal és Bradley páncélozott harcjárművekkel vesznek részt. A többi ország katonái vezénylési, kiképzési és számítógépes szimulációs programokhoz csatlakoznak.

Romániában a Krím 2014-es orosz annektálása óta egymást érik a nemzetközi hadgyakorlatok – írja az MTI. A védelmi szövetség idei varsói csúcsértekezlete az Oroszországtól tartó tagállamok kezdeményezésére a NATO keleti és déli szárnyának megerősítéséről döntött: a tagországok – a Lengyelországba és a balti államokba telepítendő zászlóaljak mellett – Romániába is előirányoztak egy nemzetközi dandárt, ez leghamarabb jövő tavasszal alakulhat meg.