h i r d e t é s

8 ezer forintot fizethet, aki nem hord maszkot a vonatokon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

8 ezer forintot fizethet, aki nem hord maszkot a vonatokon

2021. október 29. - 12:05

Hétfőtől kötelező használni a védőeszközt a MÁV-Volán-csoport járatain, vagyis a vonatokon, távolsági buszokon, és a HÉV-eken.

A kép illusztráció! - Forrás: MÁVCSOPORT

A kormány döntésének megfelelően újra maszkot kell hordani a MÁV-Volán-csoport közlekedési járművein. A MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein is el kell takarni az orrot és szájat – közölte a vállalatcsoport.

„A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje” – áll a közleményben. A társaságok felhívták a figyelmet, hogy ha a szabályszegő utasok a felszólítás ellenére sem hajlandóak együttműködni, 8000 forintos büntetést kaphatnak.

Azt ajánlják, hogy az utasok a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében használják az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s