h i r d e t é s

A budapesti Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában segítettek az Őrangyalok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A budapesti Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában segítettek az Őrangyalok

2018. május 29. - 16:58

 

Hatvan vállalati munkatárs végzett önkéntes munkát a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK) javára Budapesten. Az akció során a környező régióból érkezett Provident dolgozók és a támogatott szervezet munkatársai közösen végeztek lomtalanítást és felújítást.

Az idei „Provident Őrangyalok” programsorozat részeként országszerte 4 helyszínen mintegy 300 önkéntes segít szociális- és oktatási intézményeket. A MEREK mellett több vidéki szociális otthonban és oktatási intézményben végeznek el halaszthatatlan felújítási, esztétikai munkálatokat a Provident munkatársai. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen 2.000.000 forint értékben.

Fóris Johanna, a központ igazgatója elmondta:

Egy kis megújulásra volt szüksége intézményünknek is, hiszen a rendezett, megszépült környezet inspirálóan hat a gondozottjainkra is, ebben nagy segítséget nyújtottak a Provident Őrangyalai. Szombaton mindannyian szemtanúi lehettünk az önzetlenségnek és a jóságnak. Az önkéntesek együtt festettek, segítettek a lomtalanításban és a kertrendezésben is.

Hajna Csongor, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok szakértője így nyilatkozott az önkéntes akciót követően:

A Providentnél régi hagyománya van a jótékonysági akcióknak. Idén az anyavállalatunk májust az önkéntesség hónapjának választotta, így mind a tizenegy tagországunkban összesen csaknem kétezer kollégánk támogat hasonló jó ügyeket.

Dolgozóink és ügyfeleink is a helyi közösségekben élnek, így jól ismerjük az igényeket, és kollégáink ettől a programtól függetlenül is gyakran segítenek önszerveződő módon különféle szociális intézményeknek.

Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen önkéntes akció a támogatott fél részéről is rengeteg befektetett energiával jár, ezért nagyon köszönjük a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja dolgozóinak, hogy szeretettel és hasznos feladatokkal fogadtak bennünket.

2004 óta a magyar Provident dolgozók mintegy 70.000 önkéntes munkaórában, több mint 100 helyszínen segítették a rászorulókat különböző egészségügyi-, szociális- és oktatási intézményekben, melyek többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondoznak. A Provident Őrangyalok Program az ország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás fókuszú kezdeményezése.


 

h i r d e t é s