h i r d e t é s

A CEU elindítja első egyetemi alapképzéseit Filozófia, Politika és Közgazdaságtan, valamint Kultúra, Politika és Társadalom szakokon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A CEU elindítja első egyetemi alapképzéseit Filozófia, Politika és Közgazdaságtan, valamint Kultúra, Politika és Társadalom szakokon

2019. november 07. - 12:50

 

A CEU, amelyet Európa egyik vezető posztgraduális egyetemeként tartanak számon a bölcsészet- és társadalomtudományok terén, történetében először, bécsi kampuszán alapképzéseket indít. Az új szakokon 2020 szeptemberétől kezdhetik meg tanulmányaikat a diákok, a CEU-ra mindig is jellemző nemzetközi közösségben.

Diákok a CEU bécsi kampuszán

A Filozófia, Politika és Közgazdaságtan (PPE – Philosophy, Politics and Economics), illetve a Kultúra, Politika és Társadalom (CPS – Culture, Politics and Society) szakok a legkiválóbb amerikai és európai hagyományokat ötvözik. Céljuk, hogy a naprakész egyetemi alapképzést nyújtsanak. A kurzusokat az egyes tudományterületek vezető professzorai tartják.

„Új, interdiszciplináris alapképzéseink komoly és elmélyült munkát követelnek majd a diákjainktól. A legokosabb és legjobb diákokat keressük a világ minden tájáról” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A programokat Ausztriában és az Egyesült Államokban is akkreditálták.

„A CEU számára jelentős pillanat, hogy alapképzést indít. A világszínvonalú mester- és doktori képzéseink erősségeire épülő programjainkat ambiciózus, nemzetközi tapasztalatokra vágyó diákoknak ajánljuk” – mondta Liviu Matei, a CEU rektorhelyettese.

A Kultúra, Politika és Társadalom (CPS) alapképzés olyan készségeket kínál a diákoknak, amelyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerő-piacán.

„A mai fiatal generáció egy olyan korban válik felnőtté, amikor a munka világa sosem látott lehetőségeket és kihívásokat ígér, amikor a klímaváltozás mindennapi valósággá vált, és amikor a régi politikai intézmények válságban vannak. Számukra a megfelelő egyetemet kiválasztani fontosabb mint valaha” - mondta Dorit Geva, a CEU alapképzéseiért felelős dékánja, aki egyúttal a CPS szakfelelőse is.

A jövő munkahelyei megkövetelik majd, hogy a munkavállalók „képesek legyenek megkülönböztetni a megbízható forrásokat a megbízhatatlan, illetve hamis információktól. A szakot kifejezetten azzal a szándékkal alkottuk meg, hogy olyan tájékozott világpolgárokat neveljen, akik képesek megkülönböztetni a tényeket a hazugságoktól, akik képesek tudást létrehozni és azt kritikusan elemezni, és akik munkájukkal jobbá teszik a társadalmat.”

A Filozófia, Politika és Közgazdaságtan (PPE) alapképzés mély ismereteket nyújt a program által képviselt mindhárom tudományterületen.

„A Filozófia, Politika és Közgazdaságtan alapképzés felkészíti a diákokat arra, hogy eligazodjanak korunk összetett és sokszor ellentmondásos világában” – mondta Tim Crane professzor, a PPE szakfelelőse és a CEU Filozófia tanszékének vezetője.


 

h i r d e t é s