h i r d e t é s

A dübörgő gazdasági válság közepén 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder veszteséges alapítványának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A dübörgő gazdasági válság közepén 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder veszteséges alapítványának

2020. május 28. - 13:16

 Így fizetik ki az új felhatalmazási törvény aláírását?

A Magyar Közlönyben megjelent információk alapján a kormány 5 milliárd forintot ad Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának. A köztársasági elnök alapítványa már korábban is kapott mintegy félmilliárd forint támogatást, a tavalyi évet ennek ellenére tízmilliós veszteséggel sikerült zárnia. - írja közleményében Barkóczi Balázs a DK szóvivője.

A Demokratikus Koalíció szerint elég feltűnő, hogy a klíma- és környezetvédelemmel egyébként mit sem törődő kormány a köztársasági elnök alapítványának szórja a milliárdokat.

Gyanús, hogy nem annyira a “kék bolygó” fontos számukra, sokkal inkább Áder János szolgálatkészségét és a Fidesz újabb aljas törvényének, az új felhatalmazási törvénynek a gondolkodás nélküli aláírását jutalmazzák ezzel a gesztussal.

Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk ezt a képmutatást, és elfogadhatatlannak azt, hogy a gazdasági válság miatt szenvedő magyarok támogatása helyett a köztársasági elnök alapítványába öntenek közpénzmilliárdokat, így hálálva meg a zsarnoki törvények melletti cinkosságot. - jegyzi meg az ellenzéki párt.