h i r d e t é s

A Fidelitas elnöke szerint nem baj, hogy a fiatalok tömegével akarják elhagyni ezt az országot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidelitas elnöke szerint nem baj, hogy a fiatalok tömegével akarják elhagyni ezt az országot

2017. június 26. - 15:50

 

Orbán is ezt mondja, mit mondana hát Böröcz László!? - írja a magyarnarancs.hu.

Forrás: magyarnarancs.hu

 

„Interjút” adott a Magyar Hírlapnak Böröcz László, a Fidelitas nevű stand-up comedy formáció elnöke. Magára a beszélgetésre tényleg nem érdemes sok szót vesztegetni, csak a szokásos duma arról, hogy igazából minden szép és jó, az ország fejlődik, a Fidelitas népszerű, és még az is rendben van, hogy a szervezet nógrádi képviselői az év legfelfoghatatlanabb jelenetét produkálták a kamerák előtt.

Ugyanakkor az elnök úgy bagatellizálja a kivándorlás jelenségét, hogy azt még a kalandvágyról hadováló Orbán Viktor is megirigyelné: „Sok támadás éri a kormányt amiatt, mennyi fiatal megy el külföldre. Itt azonban ki kell emelni két fontos dolgot.

Egyrészt regionális jelenségről van szó, ugyanis a számok azt mutatják, hogy Közép-Európa valamennyi országából viszonylag sok fiatal költözött Nyugat-Európába az utóbbi évtizedben.

Viszont még mindig nálunk a legalacsonyabb a fiatalok elvándorlásának aránya.

Van miért bizakodnunk, míg Nyugat-Európában húsz százalék körül mozog a fiatal állástalanok száma, Dél-Európában pedig még ennél is jóval magasabb ez az arány, addig Magyarországon jelenleg a nyugat-európai érték fele, amire méltán lehetünk büszkék.

Másrészt azzal semmi gond nincs, ha valaki más országban is szeretne tanulni, dolgozni.

A szüleink generációja is erről álmodott, sokat küzdöttek azért, hogy ezt a lehetőséget a gyermekeiknek megteremtsék.

Az az ország előnye is, ha a tudást, tapasztalatot hazahozzák és itthon kamatoztatják.

Aha, persze, „hazahozzák” meg „itthon kamatoztatják”… A Hír TV szerencsére emlékeztet a Publicus Intézet friss felmérésére, mely szerint a magyarok 15 százaléka, 1 millió 200 ezer ember tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát, elsősorban a magasabb bérek miatt. Szóval Böröcz Lászlónak biztosan van miért bizakodnia.

magyarnarancs.hu

 

 


 

h i r d e t é s