h i r d e t é s

"A Fidesz azért hisztizik, mert Trócsányiból nem lesz uniós biztos"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A Fidesz azért hisztizik, mert Trócsányiból nem lesz uniós biztos"

2019. július 14. - 11:03

 

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint a kormánypárt verbális fogdmegjei az elmúlt napokban hazaárulást kiáltottak, amiért az ellenzéki magyar EP-képviselők is kiálltak a fideszes EP-tisztségviselők bojkottja mellett, miközben a Fidesz „téglánként bontotta le a jogállamot, és amely kéjes büszkeséggel rúgta fel az európai csúcsjelöltek szokásjogának rendszerét a saját pártcsaládjuk győztes jelöltjének, Manfred Webernek a legyilkolásával”

Ujhelyi István - Forrás: hirklikk.hu

Ezzel kapcsolatban Ujhelyi azt írja: "az Európai Parlamentben nem pusztán az ellenzéki magyar képviselők – közöttük a DK, az MSZP és a Momentum politikusai – bojkottálják az Európai Uniót lebontani akaró Fidesz képviselőinek a bizottsági kinevezését, hanem a sok száz tagot számláló EP több, meghatározó frakciója döntött így". Szerinte a magyar ellenzéki képviselők nem a jobboldali Néppárt pozícióit ellenezik, az viszont "már a Néppárt baja és szégyene, hogy fideszeseket jelöltek például a jogállamisággal foglalkozó bizottságba", hanem "Orbán rendszerének kiszolgálóit".

Ujhelyi szerint ugyanakkor "az egész hisztéria valójában Trócsányi László egyre közeledő bukásáról szól". Az MSZP-képviselő úgy látja: "az már régóta tudható, hogy fajsúlyos portfólióra nem számíthat, az is csoda lesz, ha átmegy majd a meghallgatásán a jogállamiság lebontásához vígan asszisztáló, a közigazgatási bíróságok rendszerét visszaépítő, az Európai Ügyészséget vadul elutasító közig-stróman". Ujhelyi szerint "ha mindenki tudja: a Fidesz mesterterve az volt, hogy Trócsányi megkaparintja a valóban rendkívül fajsúlyos külügyi szakbizottság (AFET) elnöki posztját – tessék visszakeresni, nyilatkozataikban be is jelentették az igényüket erre -, mondván innen könnyebb lesz átzsilipelni az Európai Bizottságba".

Ám – folytatja az MSZP-s képvisekő – "Trócsányiból végül nem hogy elnök nem lett, alelnöknek is csak a legutolsó helyre jelölték, méghozzá a külügyi helyett az alkotmányügyi bizottságban, az AFCO ülésén ráadásul inkább elhalasztották a szavazást róla, köszönhetően az Európa-párti frakciók kiállásának".

Ujhelyi István szerint "ez fáj leginkább Orbánnak, nem a többi EP-képviselőjének névjegykártyáján szereplő titulus". "Ha Trócsányi ezt sem tudja megugrani, akkor uniós biztos sem lesz belőle" – teszi hozzá a szocialista EP-képviselő. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s