h i r d e t é s

A Fidesz feljelentője rémhírterjesztés gyanúja miatt venné elő a Magyar Orvosi Kamara vezetőjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz feljelentője rémhírterjesztés gyanúja miatt venné elő a Magyar Orvosi Kamara vezetőjét

2020. március 16. - 09:47

 

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint az, hogy a MOK a sajtón keresztül üzente meg több pontos javaslattervét a koronavírus okozta járvány megfékezésére, nem más, mint "politikai akció".

Tényi István, Dr. Kincses Gyula és Kovács Zoltán

A kamara jelzése az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján is előkerült.

Én lassan jobban félek a kormánytól, mint a koronavírustól.

Rémhírterjesztés gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István azután, hogy a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak címzett, az oldalukon közzétett, tizenegy pontos javaslatában azt fejtegette, hogy az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van, és a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az 1 000 főt is elérheti, ez a szám pedig egy hét múlva az epidemológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két múlva akár az 50-60 ezer is lehet.

A Magyar orvosi Kamara szerint az egyik legfontosabb különbség az eddigi eljáráshoz képest, hogy azt kérik, legyen az orvosok és kórházak belátására bízva, hogy kit tesztelnek, ma ezt lényegében a kormány dönti el. Azt is szeretnék, ha jutna elég védőfelszerelés az orvosoknak, és azt is, hogy mindig végezzenek tesztet azokon, akik kapcsolatba kerültek fertőzőtekkel, ezt most még azoknak az egészségügyi dolgozóknak sem engedik, akik részt vettek koronavírussal fertőzött betegek ápolásában – írták.

A Pestisrácok.hu megjegyzi, a vírus – az európai adatokból kiindulva – veszélyes és gyorsan is terjed, de az államtitkár nyilván arra utalt, hogy a kamara az észrevételeit riogatás nélkül, más módon is a kormány tudomására hozhatta volna. Hazánkban a legújabb adatok szerint eddig 39 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 29 magyar állampolgár. Az ismert feljelentő, Tényi István mindezek miatt  a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz  (BRFK) és a Fővárosi Főügyészséghez fordult, mert szerinte az ügyben felmerült a rémhírterjesztés  bűntett gyanúja.

 


 

h i r d e t é s