h i r d e t é s

A Fidesz maffiabaloldalazik, nézzük hogyan gyűjtötte a kormánypárt az aláírásokat!

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A Fidesz maffiabaloldalazik, nézzük hogyan gyűjtötte a kormánypárt az aláírásokat!

2018. március 12. - 09:01

 

Február 19-től gyűjthették és március 5-ig adhatták le a helyi választási bizottságoknál a képviselőjelöltek a támogatásukat igazoló minimum 500 aláírást.

Aláírásgyűjtés - Forrás: halasifidesz.hu

Azonban voltak olyan fideszes jelöltek, akik már február 19-én délután 17 órakor leadták a képviselő-jelöltté váláshoz szükséges aláírásokat.

Gyopáros Alpár délben jelezte, hogy  hivatalosan is országgyűlési képviselőjelölt lett, őt követte Dr. Tilki Attila,  Csizi Péter és Kocsis Máté. aki mintegy 2.500 aláírást szerzett. Sajtóinformációk szerint a Fidesz-KDNP azt szeretné igazolni, párszövetségük a legtámogatottabb a választók körében.

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatóján eközben bejelentette, hivatalosan is elkezdődött a Fidesz-KDNP választási kampánya. Hozzátette, céljuk az, hogy minél több embert sikerüljön megszólítaniuk az elkövetkező időszakban. Az ellenzékkel kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte, a maffiabaloldal egyes képviselőjelöltjei a vizsgálati fogságból gyűjtik az aláírásokat.

Nekünk Magyarország az első

- ezzel a szlogennel megindítja kampányát a Fidesz – jelentette be Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. Hétfő reggeltől ugyanis a képviselőjelöltek az illetékes választási bizottságnál adhatják le a lakosság támogatását igazoló íveket. Sajtóinformációk szerint a Fidesz és a KDNP arra készül, hogy legkésőbb kedd délutánig minden egyéni képviselőjelöltjük leadja a minimálisan szükséges 500 ajánlást a helyi választási irodánál, ezzel is azt demonstrálva, hogy a legszervezettebb és legtámogatottabb politikai erőt képviselik.

Mindenkit megelőzve a Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületében induló Gyopáros Alpár adta le elsőként a szükséges ajánlásokat 12 óra 30 perckor – adta hírül az MTI. Bejelentését követően sorra jelentkeztek a képviselőjelöltek a Fidesz-KDNP soraiból, akik szintén hétfőn adták le a támogatói íveket. Dr. Tilki Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 04. számú egyéni választókerületéből nem sokkal Gyopáros Alpár után a Facebook-on jelentette be, hogy 13.45 órakor megszületett a határozat, mely szerint hivatalosan is a térség országgyűlési képviselőjelöltje lett.

Dr. Tiki Attila február 19-én 11:38 perckor bejelentette, hogy

"reggel 8 órától elindult, 3 órán belül 1262 támogató aláírást adtam le az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Irodának és várom az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság döntését a képviselőjelölti nyilvántartásba vételről, mely vélhetően ma délután megszületik."

és aznap 13:45 perckor megszületett a határozat

", mely szerint hivatalosan is a térség országgyűlési képviselőjelöltje lettem. Köszönöm mindenkinek a támogatást és kérem, hogy a “Maradjunk kapcsolatban” ív aláírásával továbbra is támogassa a FIDESZ-KDNP-t, és szavazzon rám április 8-án!"

Szintén a Facecook-on tudatta Csizi Péter, hogy a nagyarányú támogatottságnak köszönhetően a szükséges aláírások több mint háromszorosát adta le a választási irodán. Hozzátette,

„az aláírásgyűjtést a jól ismert támogatói íven tovább folytatjuk. Számítok mindenkire, akinek Magyarország az első!”.

" Köszönhetően a délelőtti nagyarányú támogatásnak, délután már a szükséges aláírások több mint háromszorosát adtam le a választási irodán! Az aláírásgyűjtést a jól ismert támogatói íven tovább folytatjuk. Számítok mindenkire, akinek Magyarország az első!"

- írta Csizi Péter a Facebook-on

A Budapest 6-os számú választókerületében induló Kocsis Máté még egy videót is megosztott, ahogy a választási bizottságnak leadja a máris összegyűlt mintegy 2.580 támogatói aláírást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú választókerületében Kovács Sándor (FIDESZ-KDNP) néhány óra alatt több mint 3000 ajánlást gyűjtött össze és elsőként adta le az ajánló íveket Karcagon. A kiemelkedő eredményhez a választókerület mind a 21 települése hozzájárult – mondta Kovács Sándor, aki hétfőtől hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelölt.

"A választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak"

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a mai naptól  a Fidesz több tízezer aktivistája indul el, hogy összegyűjtse az egyéni jelöltek indulásához szükséges támogató aláírásokat, és az a cél, hogy minden háztartásba eljussanak. A jelöltjeikről szórólapokat juttatnak el minden postaládába, emellett telefonon, e-mailben is megkeresik támogatóikat, és közterületi reklámokkal is megjelennek.
A politikus hangsúlyozta, a Fidesznek Magyarország az első, mindent meg fognak tenni, hogy megvédjék az országot, megakadályozzák a “Soros-terv” végrehajtását és a betelepítéseket.  Kiemelte, ebben a küzdelemben a magyarországi ellenzékre nem számíthatnak, ha ők kapnának lehetőséget, akkor habozás nélkül lebontanák a határkerítést, és betelepítenék a migránsokat.

"Minél több emberrel beszélni"

Kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs elmondta, szeretnék minél gyorsabban összegyűjteni a szükséges aláírásokat, de az is cél, hogy minél több emberrel közvetlenül beszéljenek. Ilyen értelemben a Fidesz teljes szervezeti ereje erre a feladatra koncentrál a következő napokban - tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre válaszolva “álhírnek, kacsának” nevezte azt az egyik közösségi oldalon megjelent információt, miszerint a szigetvári választókerületben fideszes aktivistákat keresnek, akiknek 70 forintot ajánlanak az aláírások darabjáért. Hidvégi Balázs arról is kérdezték, hogy a bejegyzés szerint az aláírásgyűjtésnél nem a jelöltre kell elsősorban koncentrálni, hanem arra az üzenetre, hogy Magyarországot megvédjék a bevándorlóktól. A Fidesz kommunikációs igazgatója erről azt mondta: a politikai kampányban fontos kérdés, hogy a választások legfőbb tétjéről beszéljenek.

Soros György aláírása hiányzik

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint magyar civil szervezetek – köztük egy volt fideszes képviselő nevével fémjelzett szervezet is a választások fokozott ellenőrzését kéri az EBESZ-től egy nyílt levélben, Hidvéghi Balázs azt mondta, már csak Soros György aláírása hiányzik erről a levélről, hiszen ezek a szervezetek egytől-egyig Soros érdekeit képviselik Magyarországon, és csak azért támadják a kormányt, mert a Soros-tervet akarják végrehajtani.
Egyébként a választás demokratikus, mindenki jöhet ellenőrizni - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz milyen elvárásokkal indul a választásokon, cél-e a kétharmad, Hidvéghi Balázs azt mondta, a választások megnyerése az elvárás, 50 százalék plusz 1 mandátumot akarnak szerezni, arra készülnek, hogy a választásokon az emberek többségének támogatását megszerezve kormányt alakíthassanak. Arra a felvetésre, hogy számítások szerint a választásokra regisztrált 415 ezer határon túli magyar akár két mandátumot is jelenthet a Fidesznek, azt mondta, örülnek, hogy ennyien regisztráltak, ugyanakkor minden szavazat ugyanannyit számít. Kitért arra, hogy a legutóbbi kétharmados győzelem ugyanannyira múlott a kolozsvári mint a Magyarországról érkezett szavazatokon. “Ez maga a maffiabaloldal” – kommentálta a politikus kérdésre válaszolva azt, hogy Czeglédy Csaba a vizsgálati fogságból gyűjt aláírásokat a választásokon való induláshoz. Hozzátette, Gyurcsány és az MSZP bizalmi ügyvédjéről van szó, aki így akarja elkerülni, hogy kivizsgálják a bűnügyeit.


 

h i r d e t é s