h i r d e t é s

A Fidesz már a szélsőjobbon, a ballib értelmiség még fetreng a Jobbik-fóbiában!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Fidesz már a szélsőjobbon, a ballib értelmiség még fetreng a Jobbik-fóbiában!

2017. július 08. - 17:43

 

Valami olyan minőségi zuhanás következett be a demokratikus értelmiség politikai teljesítményében, amely hazánk újkori történelmében egyedülálló.

Orbán tavalyi karlendítése március 15-én

A visongó szidalmazásokon kívül képtelenek kialakítani, vagy indukálni egyetlen a kormány arcátlan, káros, és a társadalom morálját hosszútávon romboló politikájával kapcsolatos koherens gondolatsort.

Ebbe a körbe csatlakozik Lendvai Ildikó is, aki még mindig Fidesz-Jobbik koalíciót vizionál, miközben ennek a valóságtartalma egyenlő a nullával!

Orbánnak nem a Jobbik a lehetséges koalíciós partnere, hanem a demokratikus ellenzék, bármelyik, őt  méreténél fogva támogatni képes politikai csoportosulás, vagy párt.

A Fidesz abban az esetben, ha a választások úgy alakulnának, hogy a legnagyobb politikai erő lesz, de nem elégséges a kormányalakításhoz, gondolkodás nélkül ajánlatot tenne adott esetben az MSZP-nek, vagy a DK-nak!

Ezzel két legyet ütne egycsapásra, az első, hogy megbontaná az ellenzéket, a másik, hogy gyakorlatilag négy év kormányzati szerepeltetésért cserébe, megszüntetné azt a politikai erőt amelyet szövetségesként a kormányzásba bevett!

A Jobbik politikailag érdektelen a Fidesz számára, csak a szavazó bázisára van szüksége, de arra is csak átmenetileg a választás konkrét időpontjában!

A Fidesz már régen antiszemitább és nacionalistább, mint a Jobbik, tetézve ezt egy nagyfokú cinikus gátlástalansággal, és mint ahogy azt Magyar Bálint megírta maffiaszerű működéssel!

A Fidesz antiszemitizmusa tevékeny és a mindennapjainkban jelenlévő, cselekvésre ösztönző és gyűlöletkeltésre alkalmas, az ellenzék meg Jobbikozik, miközben a Fideszhez képest még a kiscserkészi szintet sem éri el a Jobbik.

 A Jobbik nem több mint a létező vidéki és városi proli antiszemitizmus és nacionalizmus részleges megjelenítője, miközben próbál válaszokat adni azoknak a csoportoknak, amelyeket a szoc-lib kormányok ott hagytak az út szélén.

A Fidesz és a Jobbik egy dologban közös rendszeren működik, nevezetesen, hogy mind a két párt használja a politikai marketing legújabb eszközrendszereit, ha kell gátlástalanul, azonban a két párt anyagi és ebből következően média lehetősége oly mértékben távol van egymástól, hogy az összehasonlíthatatlan.

Azt hiszem érdemes lenne a kérdést úgy feltenni, hogy leváltható-e a Fidesz úgy, ha a demokratikus ellenzék kétfrontos háborút vív a politikai térben, vagy az elsődleges a Fidesz eltávolítása, majd a társadalmi marginalizálásának megkísérlése, és csak harmadlagos a Jobbik kiszorítása.

Véleményem szerint, ha a demokratikus ellenzék és az őt támogató értelmiség nem lesz képes kilépni a kétfrontos politikai háborúból, akkor borítékolható a súlyos vereség és a Fidesz kétharmada, mivel minden Jobbik ellenes politikai lépés közvetve és közvetlenül is a Fideszt erősíti!


 

h i r d e t é s