h i r d e t é s

A Fidesz másfél millió ember rezsijét emelte fel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz másfél millió ember rezsijét emelte fel

2018. január 15. - 17:37

 

Az MSZP szerint valódi rezsicsökkentésre van szükség, mert a Fidesz legalább másfél millió ember rezsijét emelte fel. A szocialisták egy alapcsomagot javasolnak bevezetni minden magyar állampolgárnak a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatásra.

Forrás: flickr.com Fotó: Images of Money

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, villanyt és a távhőt, mint amennyibe az a világpiacon kerül.

A szocialista képviselő azt firtatta, hogy van az, hogy 2005-ben 50 dolláros olajárnál 50 forint volt a gáz köbméterének ára, míg 2018-ban 65-70 dolláros olajáránál 101 forint.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány legalább másfél millió ember rezsijét emelte így fel. A kormány felelőtlen politikájának súlyos következménye - folytatta -, hogy 100 ezer otthonban már kikapcsolták a fűtést és majdnem 2 millió ember görget maga előtt a közműtartozásokat.

Elmondta, mivel a Fidesz állami kézbe vette a szolgáltatókat, csak egy "gombnyomásba" kerülne, hogy csökkenjen a rezsi. De a kormánypárt inkább azt választotta, hogy a haverokon keresztül innen is milliárdokat lop el a magyar családoktól - hangoztatta.

Az MSZP-s képviselő valódi rezsicsökkentést szorgalmazott. A szocialisták javaslatával

- mondta - 32 százalékkal lehetne csökkenteni a gáz árát és 10-10 százalékkal az áram és a távhő árát.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, azt javasolják, minden magyar állampolgár a bejelentett lakcímén havonta egy köbméter ivóvizet jelképes áron, havi 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot a mai ár feléért kaphasson meg.

Elmondta, javaslatukat többször benyújtották a parlamentnek, de még a Fidesz "rezsibiztosa", Németh Szilárd is nemet mondott rá.

Kilenc alkalommal fordult elő a parlamentben, hogy Rezsi Szilárd leszavazta a rezsicsökkentést

- fogalmazott, jelezve, hogy javaslatukat ismét beterjesztik.

(MTI)


 

h i r d e t é s