h i r d e t é s


A Fidesz új alelnöke szerint, akinek több gyereke van több nyugdíjat kapjon!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz új alelnöke szerint, akinek több gyereke van több nyugdíjat kapjon!

2017. november 24. - 09:06

 

A gyerekek száma határozná meg a nyugdíjat?

Novák Katalin a Fidesz új alelnöke, egyeztetetést kezdeményez arról, hogy az kapjon több nyugdíjat akinek”elegendő gyereke van. A hír olyan igazi kacsa ízű, azonban sajnos nem kacsa. A hölgy az Emberi Erőforrás Minisztérium család és ifjúságügyért felelős államtitkára 2014 óta. A Fidesz novemberi kongresszusán, megválasztották alelnöknek.

A nyugdíj körül elég sok esemény történt a Fidesz hatalomra kerülése óta, elég csak azt megemlíteni, hogy kikerült az alaptörvényből, ezáltal az állam felelősége és kötelessége törvényi alapon megszűnt, maradt a politikai érdeke és a mindenkori vezetők szándékának függvénye.

A gondolat, hogy a nyugdíj és a megszületett, vagy felnevelt (ez nem tisztázott)gyermekek száma között legyen összefüggés, nem elrugaszkodott gondolat abban az esetben, ha az állam nyugdíjprémiumként vezetné be. Azonban, ha ez a nyugdíj megállapításának a korlátozó vagy premizáló feltételévé válna, az már egy egészen más helyzet.

Magyarországon 2001-ben még 1 295 800 családban 2 115 443 gyermek élt,
2016-ban 1 094 004 családban már csak 1 773 047 gyermek élt,
15 év alatt, 201 796 családdal és 342 396 gyermekkel lett kevesebb.

Megértem minden a hazájáért felelősséget érző ember aggodalmát és a politikusok cselekvési kényszerét, azonban számomra túl primitívnek és kivitelezhetetlennek tűnik a gyereklétszám és a nyugdíj közötti összefüggés megteremtése.

Az ezeréves Magyarország történelmében egyetlen dolog volt biztos, a változás, éppen ezért, ha a fiataloknak ígérik, akkor azok miért higgyék el, hogy harminc, negyven év múlva is működni fog, ha pedig a most nyugdíjba menőknek adják akkor ez nem több mint egy szavazatvásárlás.

Az államtitkár asszony sokkal jobban tenné, ha azon gondolkodna, hogy miként lehetne lelassítani, illetve megfordítani az elszegényedési folyamatot, a középosztály folyamatos lecsúszását és zsugorodását. Ezek lennének a ma válaszai nem pedig ez az átgondolatlan, a távoli jövőbe helyezett, azonban ma ható népbutítás!h i r d e t é s

betöltés..

;