h i r d e t é s

A kínai akkumulátor gyár már a szolnoki spájzban lehet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kínai akkumulátor gyár már a szolnoki spájzban lehet?

2023. január 28. - 18:22

Erre a kérdésre még nem tudjuk a választ.

Szalay Ferenc és Szijjártó Péter - Fotó: Szalay Ferenc Facebook oldala

Amit biztosan tudunk, hogy Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere pár napja posztolt közösségi oldalán egy Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel való közös képet.

Bejegyzése kommentszekciójában maga a városvezető tett újabb, sejtetős írást:

„Szolnok városának a jelentős befektetői érdeklődés miatt újabb ipari területekre van szüksége. Szíjjártó Péter megértette és támogatja ez irányú törekvéseinket.”


Fotó: Szalay Ferenc Facebook oldal

A szolnokiak azóta is találgatnak: miért ez a titkolózás, és vajon mi lehet ez a „jelentős befektetői érdeklődés”?
Sokan már egy Debrecen példájára áterőltetett akkumulátor gyárra gondolnak, amit a szolnokiak többsége valószínű itt is elutasítana, hiszen elég csak az ezzel kapcsolatos találgatások közötti városlakói írásokat elolvasni.

Annak érdekében, hogy a találgatásokra pontot tegyenek, az LMP ma sajtótájékoztatót tartott, ahol Szolnok megyei elnökük, Tóth Áron is részt vett.


Fotó: Tóth Áron Facebook oldal

Tóth kiemelte, hogy az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a helyiek megkérdezése és bevonása nélkül készülnek a Szolnoki Ipari Park bővítésére, és amennyiben ezt ráadásul egy kezdődő akkumulátor gyár beruházása miatt teszik meg, az esetben mindenképp ki kell kérni a településen élők véleményét.

A politikus ezért felszólította Szalay Ferencet, Szolnok fideszes polgármesterét, hogy nyilatkozzon arról, hogy tervez-e a városba hozni akkumulátorgyárat, vagy sem.

Szerinte, ha napvilágot lát az, hogy Debrecen mintájára ide is hasonló beruházást készülnek megvalósítani, az teljesen elfogadhatatlan, hiszen a Tisza partján fekvő település természeti kincseit nem lehet egy ilyen környezetszennyező beruházással tönkre tenni, továbbá ígéretet tett arra is, hogy az LMP mindent el fog követni annak érdekében, hogy megakadályozza egy esetleges szolnoki akkumulátor gyár felépítését.