h i r d e t é s

A kormány 9,5 milliárdot ad az adósságban úszó Pécsnek, de cserébe elkobozza a város gazdálkodási szabadságát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány 9,5 milliárdot ad az adósságban úszó Pécsnek, de cserébe elkobozza a város gazdálkodási szabadságát

2017. december 14. - 16:15

 

A Fidesz tönkretette, most pedig államosítja Pécset.

Forrás: zoom.hu

 Az állam 9,5 milliárd forintot ad Pécs városának, cserébe viszont gyámság alá helyezik a város vezetését. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a pénzügyi válságot totális centralizációval akarják megoldani,  és a pécsi közgyűlés azonnali feloszlatását követeli. 

Páva Zsolt és a Fidesz több mint 8 éve vette át Pécs irányítását. Ezen időszak tapasztalatai alapján kijelenthetjük: ott folytatták a rombolást, ahol a szocialisták abbahagyták. A város gazdasági mélyrepülése folytatódott; 2009 óta 13 ezer fővel csökkent Pécs lakossága. 

A pécsi Fidesz évekkel ezelőtt gátlástalanul hazudta a nagyvilágba, hogy a város problémái megoldtak, és a fejlesztés időszaka következik. Mára világossá vált: ebben saját pártelnökük, és a kormány sem hisz. A várost gyakorlatilag államosítják, átveszik felette az irányítást, ezzel is megmutatva, mire számíthatnak a hazai városok, mire számíthat az önkormányzatiság, mire számíthat az ország 2018-ban, ha nem következik be korszakváltás.

Pécsett a fülkeforradalom egy évvel korábban, 2009-ben köszöntött be, a szocialisták katasztrofális városvezetése után. Ezért mi, pécsiek pontosan látjuk, és tapasztaljuk, hogy hová vezet a Fidesz rombolása. 

Páva Zsolt, Csizi Péter és Hoppál Péter annak ellenére is képtelenek voltak rendbe tenni a város működését, hogy immár Pécsett szedik be a legtöbb, összesen 3,5 milliárd forintnyi ingatlanokhoz köthető adót. Idén ősszel egy pártbizottságot ültettek a polgármester fölé, most pedig egy mentőcsomagért cserébe a város gazdálkodási szabadságát is megvonják. Közben bátran kijelentik: ez jó példa valamennyi magyar város számára.

Pécsen világossá vált: a Fidesz, szellemi elődeikhez, a szocialistákhoz hasonlóan, csak a rombolásra képes. Ezért az MSZP-hez hasonlóan a politikai süllyesztőben van a helyük. Az LMP a városi közgyűlés csütörtöki ülésén ismét benyújtja a Közgyűlés feloszlatására vonatkozó határozati javaslatát. 2018 tavaszán pedig el fogjuk zavarni a várost, a szocialista elvtársaikhoz hasonlóan cserben hagyó fideszes képviselőket, Csizi Péter és Hoppál Pétert. A valódi rendszerváltás, és a korszakváltás Pécsről indul.

os.mti.hu


 

h i r d e t é s