h i r d e t é s

A kormányon kívül ebben az országban úgy látszik, mindenki hülye a kormány szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormányon kívül ebben az országban úgy látszik, mindenki hülye a kormány szerint

2016. december 21. - 08:48
0 komment

 

Roppant nehéz úgy kormányozni, ha a nyilvánosságban vita és vádaskodás kezdődik - Simicskó István nagyszerűen megindokolta, miért kell titkosítani a közbeszerzéseket - írja a 444.

Forrás: 444.hu

Csodálatos indoklással magyarázta el többek között a Magyar Nemzet újságírójának Simicskó István honvédelmi miniszter, miért nem lesznek nyilvánosak Magyarországon a honvédségi tervek, elképzelések.

Ezek a környező országokban nem számítanak titkosnak, nálunk azonban igen.

„Lapunk felvetésére, hogy miért nem biztosít az akár a környező országok védelmi szféráihoz hasonló transzparenciát a beszerzési tervek vonatkozásában a honvédelmi tárca, a jelen lévő vezetőktől azt a választ kaptuk, hogy tapasztalataik szerint

roppant nehéz a tervek politikai támogatottságát megőrizni, ha a nyilvánosságban vita és vádaskodás kezdődik, például azonnal szárnyra kapnak a korrupcióval kapcsolatos találgatások.

Emlékeztettek: a tárcának a szállítógépek beszerzésére tett előző próbálkozása azonnal elvesztette a támogatottságát, amikor az ellenzék azzal vádolta meg a kormányt, hogy magának akar VIP-gépeket vásárolni.”

Meglehetősen külünös amúgy, amikor egy kétharmados támogatottságot éveken át élvező kormány, a saját képére formált államigazgatás megteremtése után még mindig arról panaszkodik, hogy a nyilvánosság vitakészsége és az ellenzék miatt nem tud kormányozni.

A kérdés azért is különösen izgalmas az adófizetők számára, mert hihetetlen nagy összeget készül elköltelni a honvédelmi tárca a következő években, a nagy szabású Zrínyi 2026 programról, amely – társadalmi célkitűzéseit tekintve a Kádár-rendszer vívmányait hozná vissza – mi is beszámoltunk.

Az is lehet persze, hogy ez csak duma, és a kormány megint valami jó kis mutyit akar a magyar adófizetők elől eltitkolni... ó pillanat, Simicskónak van igaza, nekem is azonnal az a szó jutott eszembe, hogy „korrupció”.

A témában egyébként a 444 is végzett tényfeltárással kombinált oknyomozói munkát, Loptak? címmel. (MNO) / 444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s