h i r d e t é s

A magyar bűnüldözés a politika szolgálólánya? 

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A magyar bűnüldözés a politika szolgálólánya? 

2019. július 06. - 13:27

 

"Egy országot nem a kipattant, hanem az eltitkolt panamák mocskolnak be."
/Bibó István: A magyar demokrácia válsága/ 

A kép illusztráció! - Forrás: szeged.hu

Napjaink Magyarországán a fortélyos félelem uralkodik, ahol az "átlagemberek" úgy félnek egy fideszes országgyűlési képviselőtől, mint a tűztől. Egy olyan országban  élünk, ahol az önkény uralkodik a jog felett, aki nem a megfelelő feneket nyalja, az sok jóra nem számíthat. Az előttünk álló időszak nagy - és ma még megválaszolatlan-kérdése, meddig tűri a nép a kiszolgáltatottságot, mikor mondják az uraiknak eddig és ne tovább? Vajon meddig élhetünk a hazugságok hálójában, mikor jön rá a napjainkban még gondolkodás nélkül Orbánt támogatók többsége, átverték, kihasználták őket, csak ahhoz kellettek, hogy egy szűk macsó kört hatalomra juttassanak, akik a politika uralását saját maguk, családjaik jólétének, fejedelmi életmódjának megteremtésére fordítják. Így jöhetett létre, egy gátlásoktól mentes, pénzéhes, korrupt, urizáló, a politikából meggazdagodott elit. Úgy élnek mint a dzsentrik, furcsa, számunkra "megfejhetetlen" csatornákon szipkázzák ki a közpénzt, a magánszámlákra.

Egykoron még 10 - , később 20 százalékról szóltak a városi legendák, amelyet a megfelelő zsebbe "illik" dugni. Sokak szerint a második, majd a harmadik  Orbán kormány idején, radikálisan nőtt az alkotmányosnak becézett összeg nagysága. Emlékszünk, az un. Voldemort ügyben már 90 százalékról szólt a fáma. Hallani számos pletykát arról, hogy a hatalom csúcsán állók nem piszkítják pénzzel a kezüket, a nekik "járó" százalék ,intézőiken, strómanjaikon keresztül jut el, arra a számlára, - akár több áttételen keresztül - ahol a pénz biztonságban lehet. Így kaphatunk síró vagy netán nevetőgörcsöt akkor, amikor egy - egy fideszes politikus vagyonnyilatkozatát megnézzük. Többségük, talán még - papíron, mert az mindent elbír - a templom egerénél is szegényebb. Sokan vélekednek úgy, hogy a személyes adatokon kívül talán semmi sem igaz abból, amit hitelesnek ismert el aláírásával a bevallást készítő. Láthatjuk, hogy egyes fideszes potentátoknak milyen ügyes üzletasszony a neje, dől a lóvé a sikeres üzletekből.Ugye az eszünkbe sem juthat, hogy netán a piszkos pénzt, így fehérítik ki? 

Úgy élünk, mintha visszamentünk volna a feudalizmusba, a hűbéri rendszer 21.századi formája működik-ez mondható maffiaállamnak is - a legfőbb hűbérúr kegye ad és vesz. Aki kilóg a sorból, annak befellegzett,legfeljebb közmunkára számíthat, ha kellőképpen megalázkodik a helyi hatalmasságok előtt.  A rezsim legfőbb teoretikusa azonban "cáfolta" a fenti álláspontokat. "Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy "de hát ez maga a korrupció!". Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó." /Lánczy András, szazadveg.hu, 2015. december 21./ 

Tetszik ugye érteni kedves olvasó? Itt a törvényesített, legalizált lopás estéről van szó, a közbeszerzések túlárazása az a " hazai vállalkozói réteg megerősítését szolgálja". Hogy nem szakad le az ég, amikor ilyet ki mer valaki jelenteni úgy, hogy utána nem vonultak ezrek az utcára.  Lánczi ezért - ugyanott - tévedésnek tartja a maffiaállam kifejezés használatát is, mondván a maffiáról " Az ellenfelek fizikai megsemmisítése." jut az eszünkbe. Ilyenre - még? - nem került sor.  Azt gondolom, - valószínűleg tudatosan - ferdített az interjúban Lánczi. Ugyanis a maffia, - maradjunk a közkeletű értelmezésnél - szervezett "bűnözői" csoportot jelent. Persze további ismérvek is vannak, hangsúlyozom a lényeg a bűnszövetségről szól. E tekintetben a Magyar Bálint által a köztudatba bevitt fogalom, a mai hazai viszonyokra ,ha áttételesen is - szerintem - illik. Azt láthatjuk nap,mint nap, hogy hazánkban egy régi, személyes kapcsolatokra épülő csoport miután megszerezte a törvényhozói hatalmat, és ennek révén - jogszabályok által legalizálva - alapozza meg gazdasági, pénzügyi hatalmát. A Fidesz tagság menlevelet is jelent, a körön belül lévők szabadon - a hűbérúr, a gazda által jóváhagyott keretek között - dézsmálhatják meg a közpénzt, juthatnak óriási vagyonhoz. 

Ezért nem foglalkoznak az igazságszolgáltatásra hivatott szervek, a Fideszhez köthető pénzemberek gazdagodásával, nem érdekli őket, hogyan lehet és miből - pár év alatt - a nemzet gázszerelője az ország leggazdagabb embere. Tudja valaki az országban, hogy a Habony nevezetű "nyugdíjas barát" figura, miből él, hisz' papíron nem a miniszterelnök tanácsadója, így fizetést sem kaphat. 

Az elmúlt évek rengeteg - ellenzéki pártok által tett - feljelentésének a többségét nem követte büntető eljárás, az ügyészség minden kényes ügyet időben megállított, elkent. Vajon miért nem vizsgálták például a bűnüldözők, a Quaestor ügy kapcsán, a kormányzati érintettséget, az állami ellenőrző hatóságok - így az MNB - felelősségét?  Vajon csak városi legendának tudható be, hogy Tarsoly Csaba letartóztatásával azért vártak több hetet, legyen idő minden kényes szál elvarrására? És még hosszasan lehetne sorolni azokat az eseteket, amelyekben a közpénz lopás gyanúja fennállhatott. Voldemort nagyurat megkaptuk koncként, érjük be vele. Nesze semmi, fogd meg jól. 

Azért itt még nem hagyjuk abba. Vajon miért van még mindig szabadlábon a FIDESZ Békés megyei volt (?) helytartója, az egykori dinnyekirály, a simlis ügyek szakértője, akinek a karrierje egy 300 fős falucska polgármesteri székéből lódult meg, s jut majd - reményeink szerint - a kóterbe. A simlis fideszes képviselő igennel szavazott a magyar tudomány fekete napján,  egyike volt azoknak, akik döntöttek az MTA  kormányzati bedarálásáról. Ezért tartják még, ahelyett, hogy a Fidesz frakció már régen meg szabadult volna tőle. Jogállamban ez történt volna, de hol van Magyarországon a jog előtti egyenlőség, már régen nem érvényesül a fékek és ellensúlyok rendszere. 

Orbán Magyarországán a Fidesz tagkönyv menlevelet ad az igazságszolgáltatással szemben, ehhez - nem tudom lehet-e ilyet írni egy nagykutyáról - felvágott farokkal asszisztál Polt Péter és az általa vezetett testület. A jog előtti egyenlőség elvét 2010-óta felváltotta, az Orbán iránt feltétlen hűség elve. Jogot végzett emberként és magyar demokrataként, hazafiként szégyellem magam. 


 

h i r d e t é s