h i r d e t é s

A migránsveszély miatt mozgósíthat holnaptól a honvédség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A migránsveszély miatt mozgósíthat holnaptól a honvédség

2019. június 10. - 16:20

 

Jelentős létszámú katonai járművekből álló konvojok közlekedésére lehet számítani az ország több területén 2019. június 11. és 16. között - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

Bakondi György Kovács Zoltánnal - Fotó: MTI/Mohai Balázs

A mozgósítás okát nem neveszte meg a tárca, de az útvonalak minden esetben érintik valamelyik határátkelőnket. Így csak következtetni lehet arra, hogy a katonák mozgatása kapcsolatban állhat a Bakondi György által vasárnap emlegetett növekvő migránsveszéllyel. 

A menetoszlopokat Katonai Rendész, Rendőr, illetve Különleges szállítmány szakkísérői felvezetéssel közlekednek.

A Honvédelmi Minisztérium kéri a polgári gépjármű forgalomban részt vevő állampolgárokat, hogy a menetoszlopok, katonai járművek mellett történő elhaladásra különös figyelmet fordítsanak, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását! 

Érintett térségek:

  • 2019. június 11-én Szolnok – Kunszentmárton - Szentes – Hódmezővásárhely – Nagylak határátkelőhely 
  • 2019. június 13-14. között a Veszprém – 8 – Székesfehérvár – M7 – M0 – M5 – Örkény – Táborfalva – 5 – Lajosmizse – M5 – M43 – 43 – Nagylak határátkelőhely 
  • 2019. június 14-én Bakonykúti – Várpalota – Hajmáskér
  • 2019. június 15-én Szentes – 451 – M5 – M0 – M1 – M15 – Rajka
  • 2019. június 11-16. között a Magyarország és Románia közti nagylaki határátkelőhelyen (43-as főút).

hirklikk.hu

 

Bakondi a migránsok növekedő aktivitását látja

Bakondi György elmondta, hogy a balkáni útvonalon az aktivitás növekedése egy hónapja kezdődött, a görög szigeteken már 13 ezernél többen vannak. Törökországból a zöld határon keresztül Görögországba a kedvező időjárás miatt új útvonalon érkeznek a bevándorlók, beérkezésük gyakorisága is nő. 

Kifejtette, hogy ezért számos országban igyekeznek olyan intézkedéseket tenni, amelyek a migránsok valamilyen szabályoknak történő megfeleltetését, a pénzügyi ellátásuk figyelemmel kísérését és korlátozását, valamint szabad mozgásuk fenntartását mellett bizonyos kijárási korlátozások bevezetését jelenti. 

Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a lakosság nyomása egyre erőteljesebb a hatóságokon és rendvédelmi szerveken, elsősorban olyan területeken, mint például - a magyar határtól 70 kilométerre lévő - Bihácson és körzetében, ahol komoly lakossági elégedetlenség látható - tette hozzá. (MTI)


 

h i r d e t é s