h i r d e t é s

A Momentum politikusa a képviselők albérlet- és benzinpénzén spórolna

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Momentum politikusa a képviselők albérlet- és benzinpénzén spórolna

2022. szeptember 23. - 06:27

Tóth Endre, a párt képviselője ugyanis úgy látja, ezek az összegek túlméretezettek.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Kilenc parlamenti képviselőnek a törvényben előírt maximum összegért, vagyis havonta 460 740 forintért bérel lakást az Országgyűlés Hivatala a fővárosban. A Híradónknak nyilatkozó ingatlanos szerint ennyi pénzért belvárosi luxuslakást lehet bérelni. A lakhatási támogatás mellett üzemanyagkártya, irodabérlési lehetőség és telefonhasználat is jár juttatásként a politikusoknak.  

 

Havi 460 740 forintért bérel lakást 9 képviselőnek az Országgyűlés Hivatala. 
Ennyit számol el Toroczkai László mellett a szintén Mi hazánkos Szabadi István szintén, a DK-s Sebián-Petrovszki László, a jobbikos Sas Zoltán, valamint a fideszes Barcza Attila, Halász János, Jakab István, Tessely Zoltán és Tilki Attila is.

A Momentum képviselője az ATV Start című műsorában elmondta: a törvény erre ad lehetőséget, akinek nincs budapesti lakása, kérhet ilyen támogatást, ők a családjával úgy döntöttek, hogy igénybe veszik ezt.

Tóth Endre szerint ugyanakkor ez a keret túlméretezett, kezdeményezte az Országgyűlés Hivatalánál, hogy nem szeretne ilyen összegű támogatást kapni, de ott, mint fogalmazott, "mindent vagy semmit" elv van. Ezért úgy döntött, a támogatás egy részét jótékony célra fordítja.

A politikus szerint albérletek esetében nagyjából 250 ezer forintos támogatást tartana reálisnak. Tóth Endre támogatná, hogy szűkebbre vegyék az igénybe vehető támogatásokat, nem csak a lakhatás, de mondjuk a benzinkártya esetében is. (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s