h i r d e t é s

A nagy fesztiválok közül csak a Sziget zárt nyereséggel

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A nagy fesztiválok közül csak a Sziget zárt nyereséggel

2022. augusztus 19. - 13:34

A VOLT eredménye "nagy-", BalatonSoundé "kismértékben" elmaradt a várakozásoktól."

Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2022. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg. - Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Sziget Fesztivál nyereséggel zárt, a soproni VOLT eredménye „nagy-", a zamárdi BalatonSoundé „kismértékben" elmaradt a várakozásoktól" – mondta a Népszavának adott interjúban Kádár Tamás főszervező, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Kádár azt mondta, hogy a Sziget nyeresége kompenzálja a veszteséget, így céges szinten is pozitív eredménnyel zárhatják az évet, szemben az elmúlt két év alatt felhalmozódott 2,2 milliárdos veszteséggel.

Erre válaszul az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners úgy döntött, hogy elkezdik szervezni a jövő évi Szigetet. A bérleteket már értékesítik is 2023-ra "super early bird" áron. Kádár azt is mondta, hogy a VOLT és a BalatonSound jövőjéről azonban csak a "szezon értékelését követően döntenek".

A cég szerint a fesztivál idén 450 ezer fizető látogatót vonzott, körülbelül annyit, mint az utolsó, járvány előtti évben. Kádár szerint a fesztiválozók 40-50 százaléka volt magyar. (444.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s