h i r d e t é s

A nyugdíjasokon múlik a járványügyi szigorítások enyhítése?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A nyugdíjasokon múlik a járványügyi szigorítások enyhítése?

2020. november 30. - 10:42

Vámos György, a kereskedelmi szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában elmondta, amíg a fiatalabbak helytállnak, addig az idősebbek kiszámíthatatlan módon élnek a kizárólagos lehetőségeikkel.

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az online pénztárgépek adataiból kiderült, hogy délelőttönként a kétórás idősávok forgalmának egy része más napszakra tevődött át. Vámos kiemelte, a járványügyi korlátozások miatti visszafogott, december előtti várakozásokhoz képest bátrabb, ám szabálykövető és tudatos fogyasztás jelent meg az üzletekben, és a vevők sem estek pánikba.

A szakértő hozzátette, a költekezések alapján ismét fel kell hívnunk idősebb családtagjaink figyelmét arra a tényre, hogy a járvány még nem érte el csúcspontját, ezért a veszély fokozódik a boltokban is.

Vámos közölte, hogy a magyar lakosság fegyelmezett együttműködésből mindezidáig kitűnőre vizsgázott, ezért a folytatás is ígéretes lehet, egyúttal figyelmeztetett, a siker attól függ majd, miként alakulnak a 65 év feletti állampolgárok vásárlási szokásai. (liner.hu)