h i r d e t é s

A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, Hadházyék felhagynak a dudálós demonstrációkkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, Hadházyék felhagynak a dudálós demonstrációkkal

2020. május 25. - 12:38

 

Hadházy Ákos vasárnap délelőtt jelentette be, hogy nem lesz több dudálós tüntetés a Clark Ádám téren, mert egyre nagyobb bírságokat kapnak a demonstrálók a rendőrségtől – írja a propeller.hu.

Forrás: 168ora.hu

Hadházy Ákos később egy határozatot is megosztott közösségi oldalán, ami egy 750 ezres büntetésről szól, amit az egyik tüntetőre szabtak ki.

Így működik az Orbán-rendszer: nem visz el a fekete autó, de mondvacsinált szabálysértés miatt 750 ezer (!) forintos pénzbírságot szabnak ki, ráadásul a bizonyítékként B. Zsolt főprovokátor videóit használják fel

– kommentálta a bírságot Hadházy.

Bede Zsolt a Vadhajtások portál egyik arca, aki rendszeresen jelenik meg ellenzéki rendezvényeken. A Clark Ádám térre is többször elment – teszi hozzá a 444.

Az indoklás szerint Hadházy sajtótájékoztatója után több autó ment be a körforgalomba, ott több kört haladva dudáltak, pedig „semmilyen baleseti veszély nem volt, csupán a rendezvény célja miatt használták a járműveik dudáját”. Azt írják, a megbírságolt férfi is így tett.

A szabálysértés elkövetéséről a helyszínen jelen lévő videoblogger, Bede Zsolt videófelvételt készített, amelyet feltöltött a www.vadhajtasok.hu internetes weboldalra, amelyen jól látszik a szabálysértés

– írja a rendőrség. Megjegyzik azt is, hogy

a férfi már elmúlt 70, ezért „a veszélyeztetett kategóriába tartozik”.

Hadházy Ákos elmondta, hogy a megbírságolt 70 éves úr – akinek egyébként csak negyvenezres nyugdíja van – ligetvédő, és a rendőrség az indoklásában a korábbi szabálysértést is figyelembe vette, amikor döntött a bírság mértékéről. A tüntetőnek 30 napja van fizetni, illetve lehetősége van 900 óra közmunkával kiváltani, ha ezt nem teljesíti, 150 napra börtönbe zárják.

Hadházyék a büntetések kifizetéséhez (ha a fellebbezés, jogi út valamiért nem járna sikerrel) pénzt gyűjtenek

- teszi hozzá a 444.

propeller.hu


 

h i r d e t é s