h i r d e t é s

A Rogánnak, Kósának és Semjénnek beszóló fideszes: Legyünk csak annyira korruptak, mint Ausztria

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Rogánnak, Kósának és Semjénnek beszóló fideszes: Legyünk csak annyira korruptak, mint Ausztria

2018. április 16. - 18:49

 

Sebes Gábor azért csak a választások után kritizálta a kormányzati korrupciót a fideszes képviselő, mert nem akart ártani pártjának. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

Sebes Gábor, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője közösségi oldalán a választás másnapján szokatlanul kemény hangnemben fakadt ki a kormányzati korrupció ellen. Ostobának és kapzsinak nevezte Semjén Zsoltot, Rogán Antalt és Kósa Lajost, attól tartva, hogy az újabb kétharmadot sokan felhatalmazásnak veszik a további rablásra. Egyelőre nem kapott sem lófejet, sem selyemzsinórt a kritika miatt – árulta el a 24.hu-nak adott interjújában a politikus.

– Olyasféle hatásban reménykedem, mint a szegény szabólegény az Andersen-féle A király új ruhája című mesében: ha kimondom, hogy a király meztelen, mindenki fellélegzik, beszélni kezd, s jutunk egyről a kettőre.

– indokolta, hogy miért vitte a nyilvánosság elé az aggályait. Elmondása szerint a posztja miatt egyelőre csak annyi retorzió érkezett, hogy egy jobboldali portál vezetője jelezte, nem publikálhat náluk, néhányan pedig a szemére vetették, hogy házon belül kellett volna tartania a véleményét. 

Sebes Gábor jövőre már nem indul az önkormányzati választásokon, ezért nem tart attól, hogy a Fidesz esetleg bosszúból nem indítaná őt. Úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy megszólaljon, a választások előtt nem akart ártani a Fidesznek.

A nemzeti burzsoázia létrehozásával nem ért egyet, nem hisz benne, és azt sem látja, hogy a mostani kedvezményezettek visszaadták volna a nemzettől, amit kaptak.

– A rendszerváltás idején az átvedlett nomenklatúra jutott lehetőséghez, lopott pénzből megszerezte a gazdasági hatalmat, spontán privatizációval, nyugatiakkal való összejátszással, a hálózatukkal. Ennek tényleg létre kellett hozni az ellensúlyát, ami nem megy a két kezünk szorgalmas munkájával, mert az úgy egy évezredig tart, hanem sajnos csak közpénzből. A demokrácia, a váltópárt létrehozásának lehetősége követelte meg ezt a módszert. A Fidesznek is kell gazdasági háttér. De mi ebben a burzsoáziában a nemzeti?

Biztos, hogy a miniszterelnök vején és a gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?

És ha már így alakult, a vad idők elmúltak, a pozíciók úgy 2014 óta megvannak, ideje váltani, konszolidálódni – állítja képviselő.

Nem gondolja, hogy azzal árt a Fidesznek, hogy kritikát fogalmazott meg, mivel nem ő íratott 800 milliós szerződést az édesanyja nevére. Úgy véli, a korrupciót nem lehet megszüntetni, csak „lecsavarni”. 

– Nem vagyok naiv, nem gondolom megszüntethetőnek a korrupciót, és még csak azt sem gondolom, hogy minden érintettet felelősségre kell vonni. Csak vegyünk vissza, kérem. Legyünk csak annyira korruptak, mint, teszem azt, Ausztria

– javasolja Sebes Gábor.

168ora.hu


 

h i r d e t é s