h i r d e t é s

A román miniszter szerint kultúrájuk része, hogy lopják az üzemanyagot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A román miniszter szerint kultúrájuk része, hogy lopják az üzemanyagot

2021. december 19. - 06:13

Egészen sajátos magyarázattal állt elő a román védelmi miniszter annak kapcsán, hogy „ipari mennyiségben” lopták az üzemanyagot a délkelet-romániai Konstanca megyében található amerikai katonai támaszpontról.

Vasile Dîncu román védelmi miniszter - Forrás: Vasile Dîncu Facebook oldala

December elején számoltunk be arról, hogy néhány román „atyafi” azzal ásta alá Románia tekintélyét a stratégiai szövetséges Egyesült Államok – és számos más ország – előtt, hogy ipari mennyiségben lopták a gázolajat a Konstanca megyében található, az amerikai hadsereg által használt Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról.

Az itthon.ma beszámolójának köszönhetően megismerhettük a választ is: a Kogălniceanu katonai támaszponton történt

üzemanyaglopásért végső soron az amerikaiak a felelősek, akik nem számoltak a román kulturális szokásokkal

– jelentette ki a román védelmi miniszter.

Vasile Dincu védelmi miniszterből a keserűség és a cinizmus is kibuggyanhatott, amikor az amerikaiak tájékozatlanságára fogta, hogy a stratégiai fontosságú támaszpontról csak úgy el lehetett lopni az amerikai katonák orra alól kétmillió dollár értékű üzemanyagot.

Dincu szerint a tolvajok egy, az amerikai katonai bázis területén kívül található feltöltőponton fértek hozzá a gázolajhoz.

Hanyagság volt ez (az amerikaiak részéről), mert nem ismerték eléggé a kultúránkat

– magyarázta a történteket a miniszter.

Még november végén házkutatásokat végzett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Konstanca megyében kialakított légi támaszpontjáról. (hirado.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s