h i r d e t é s

A román uniós biztos szerint Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A román uniós biztos szerint Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket

2019. július 08. - 07:18

 

A Hír TV információi szerint az Európai Bizottság román biztosa, Corina Cretu egy sajtótájékoztatón az EU-s pénzek magyarországi felhasználásával kapcsolatban azt mondta, Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha vejének ítélné a közbeszerzéseket. - írja a 444.hu.

Cretu arról is beszélt, hogy Magyarországon olyan rendszer működik, ami alkalmas a szabályok kijátszására, de az EU várhatóan szigorítani fogja a pénzek odaítélésének és az ellenőrzéseknek a módját. 

A sajtótájékoztatón arról kérdezték a román biztost, hogy mi a teendő akkor, ha egy illiberális politikát folytató állam miniszterelnökének a veje nyeri a közbeszerzéseket, erre válaszolta ezt: 

Magyarországra gondolt ön az imént? Hát igen, az egyetlen ország, ahol általában ezt a rendszert látjuk. Például az én országomban, hogyha ilyesmi történne, akkor a következő nap letartóztatnák azt, aki a rokonának ítélte oda a közbeszerzési szerződést. De ez attól is függ, hogy az adott országot hogyan szervezik, milyen az adott ország rendszere.  

444.hu


 

h i r d e t é s