fbpx A súrolást mostantól teljesen kiiktathatja a sütő takarításánál | CIVILHETES

h i r d e t é s

A súrolást mostantól teljesen kiiktathatja a sütő takarításánál

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A súrolást mostantól teljesen kiiktathatja a sütő takarításánál

2021. november 12. - 11:52

 

Manapság már nincs szükség egész napos sikálásra ahhoz, hogy a sütője úgy ragyogjon, mintha új lenne. Az öntisztító funkciót először a Thermador cég vezette be, és bár ezt egykor a csúcskategóriás modellekre korlátozták, ma már szinte univerzális beállítás majdnem minden darabon.

Forrás: onlinemarkaboltok.hu

Tehát, ha véletlenül lecsöpögött a sajt a sülő pizza tetejéről, vagy már régebb óta halmozódik fel a morzsa a sütő alján, akkor sem kell kétségbeesni, csak nyomja meg az öntisztítás gombját, és varázsoljon egy kicsit.

Melyik típusú öntisztító sütő a legjobb?

Kétféle létezik - a katalitikus és a pirolitikus tisztítású sütő. A katalitikus sütőkben olyan belső panelek vannak, amelyeket egy különleges, mikroszemcsés szerkezetű zománc borít. Ez nem engedi lerakódni a zsírgőzt, hanem könnyen eltávolítható, gáznemű anyaggá alakítja át. A pirolitikus sütő öntisztító rendszerének bekapcsolásakor a belső tér rövid időn belül eléri az 500°C hőmérsékletet, amelynek hatására a zsír és az egyéb szennyeződés szó szerint hamuvá változik, leég a belső falakról és a sütő alsó részébe hullik le.

Maga a folyamat nagyon biztonságos, a készülék ajtaja hőszigetelt, másrészt pedig a maximális hőmérséklet elérésekor automatikusan lezáródik, és egészen addig így marad, amíg a tisztítás be nem fejeződik.

Milyen gyakran kell öntisztítani?

A legtöbb modell számára a négy-hathavonta elvégzett alapos öntisztítás elegendő ahhoz, hogy a sütő csillogjon-villogjon. Végső soron azonban az, hogy milyen gyakran kell ezt a műveletet elvégezni, attól függ, hogy milyen rendszerességgel használja a készüléket – és milyen szorgalmasan tisztítja manuálisan a két használat között.

Mennyi ideig tart?

Bár a pontos időzítés az Ön által használt sütő márkájától és típusától függően változik, nyugodtan rászánhat néhány órát.

Hogyan is épül fel ez a folyamat?

Az öntisztítás előtt mindig érdemes elolvasni a sütő használati útmutatóját. Kövesse a benne leírt lépéseket a művelet előkészítéséhez.

Ha gőztisztítású sütője van, akkor öntsön körülbelül egy csésze desztillált vizet a sütő aljába. Ha pedig pirolitikus tisztítású modellel rendelkezik, és az nem záródik le automatikusan a tisztítási folyamat részeként, zárja le.

A tisztítási időszak végén hagyja teljesen kihűlni a sütőt, amint ez megtörtént, nyissa le az ajtaját, és egy ronggyal vagy akár porszívóval távolítsa el a szennyeződéseket.

Az öntisztító funkciót nem a kézi tisztítás helyettesítésére tervezték

Az onlineMárkaboltok bármelyik típusú sütője is kerül a konyhájába, figyeljen arra, hogy rendszeresen tisztítsa. Higiéniai szempontból is fontos, hiszen a gépet a közvetlen fogyasztásra szánt ételek elkészítésére használjuk, másrészt pedig a zsír- és étellerakódás kellemetlen szagokhoz vezet, és a készülék teljesítményét is rontja.


 

Kommentek

h i r d e t é s