h i r d e t é s

A Suzuki továbbra is az autógyártást tartja elsődleges feladatának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Suzuki továbbra is az autógyártást tartja elsődleges feladatának

2019. július 16. - 14:51

 

"Továbbra is azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket - köztük hazánk legnépszerűbb autóját, a Vitarát - gyártunk és értékesítünk, több ezer magyar ember számára nyújtva biztos megélhetést."

Komjáthi Imre 2019. június 18-án láncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez

A Suzuki gyár újabb közleményben reagált a sajtóban nagy visszhangot kiváltó szakszervezeti kérdéssel kapcsolatban.

Teljes tévedésben van a gyár vezetősége, amikor közleményüken a munkatársaik iránti tiszteletről beszélnek.

"Munkatársaink tiszteletet érdemelnek, ezért a Magyar Suzuki nagyon komolyan veszi a munkavállalóit. Ennek megfelelően a vállalat az elmúlt években számos olyan intézkedést hozott, amelyet a dolgozóinkkal és az Üzemi Tanáccsal folytatott állandó és fejlődő párbeszéd eredményezett."

Lapunk folyamatosan nyomon követi az esztergomi eseményeket és bizton állíthatjuk, hogy sem a szakszervezetek, sem pedig az ellenzéki pártok képviselői részéről egyetlen alkalommal sem történt olyan megnyilvánulás, amely ne tartaná tiszteletben a kormány stratégiai partnereként kiemelt japán autógyártó dolgozóit. A szakszervezet éppen azért gyakorol nyomást az autógyárra, mert, mint munkáltató, nem tartja be a magyar törvényeket. - ezt több politikus is állítja.

Megírtuk már korábban, hogy a szakszervezet és az Üzemi Tanács között az egyik legmarkánsabb különbség, hogy a sztrájkjoggal csak a szakszervezet élhet.

"A vállalat 2018-ban és 2019-ben együttesen 30,5 %-os bérfejlesztést hajtott végre a fizikai dolgozók körében."

Korábban megírtuk, hogy az Audi Hungária 306 ezer forintos kezdő fizetést ad ugyanarra a munkára, amelyért a Suzukiban 170 ezer forintot fizetnek.

A munkabérekhez tartozik még az is, hogy a Suzukiban 10 év munkaviszony után a nettó fizetések elérhetik akár a 210-215 ezer forintos sávot. Ez azt jelenti, hogy bár nagyon hangzatos az, hogy „folyamatos megbecsülés”, de elszomorító, hogy a japán autógyár mindössze évi 4000 forinttal honorálja a dolgozói lojalitást.

A továbbiakban a Magyar Suzuki Zrt. teljesítményjelentéséről szól a közlemény, amelyet ide kattintva olvashat el >>


 

h i r d e t é s