h i r d e t é s

A több mint tízezer buszvezetőből mindössze 377-en sztrájkoltak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A több mint tízezer buszvezetőből mindössze 377-en sztrájkoltak

2022. október 26. - 16:59

A Volánbusz összesítése szerint országos szinten a meghirdetett 2603 járatból több mint 2000 közlekedett, és 591 esett ki a szolgáltatásból a kedden megtartott kétórás figyelmeztető sztrájk ideje alatt. A társaság 18 ezer munkavállalót, köztük 10 és fél ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, a sztrájkolók létszáma ehhez képest még a 400 főt sem érte el.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Volánbusz a kedd délutáni kétórás figyelmeztető sztrájk alatt is eleget tett a törvényben előírt, még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó kötelezettségének. Az előzetes várakozások szerint érintett 2603 járat 80 százaléka a munkabeszüntetés ellenére a meghirdetett menetrend szerint közlekedett. A sztrájk nem volt átfogó, a vállalatnál működő közel húszból azt egyetlen szakszervezet szervezte, a többi érdekképviselet túlnyomó része nem is csatlakozott a kezdeményezéshez. Minden ellenkező állítással, híreszteléssel szemben a társaság maradéktalanul betartotta jogszabályi kötelezettségeit.

A Volánbusz továbbra is a párbeszédre nyitott, kiszámítható és biztos hátteret nyújtó munkáltató. Társaságunk ahogy eddig, a jövőben is teljes körűen betartja és hiánytalanul teljesíti a hatályos, három évre szóló bérmegállapodásban tett vállalásait. (VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)


h i r d e t é s

Clicky