h i r d e t é s

A Városháza válaszol: eseti bizottság Esztergomban az intermodális csomóponttal kapcsolatban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Városháza válaszol: eseti bizottság Esztergomban az intermodális csomóponttal kapcsolatban

2016. szeptember 28. - 08:17
0 komment

 

2016. szeptember 23-án Esztergom Város Önkormányzata eseti bizottság létrehozásáról döntött az Intermodális Csomóponttal kapcsolatban.

Ezzel kapcsolatban kérdeztük a Városházát.

 1. Kik a bizottság tagjai?

  A polgármesteri kezdeményezésre létrejött bizottság tagjai a képviselők közül az érintett körzetek képviselői, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint két külsős szakmai tag. A bizottság elnöke dr. Szerencsés Gergely, alelnöke Eck András, tagjai Tordainé Vida Katalin, valamint Kliment Mihály és Tóthmajor János.
   

 2. Milyen szempontok szerint kerültek kiválasztásra a bizottság külsős tagjai?

  Érintett körzeti képviselők, a Városfejlesztési Bizottság elnöke és az esztergomi szakemberek.
   

 3. Úgy értesültünk, hogy a bizottság elnöke, dr. Szerencsés Gergely 100-150 millió forintot kért az építkezéssel kapcsolatos munkálatokhoz? Konkrétan mekkora összegről van szó és pontosan mire kérte a pénzt a bizottsági elnök?

  Az eseti bizottság feladata a problémák lokalizációja, a beérkezett panaszok vizsgálata és az információáramlás elősegítése, így a fenti kérdésére vonatkozóan a bizottság nem hozott határozatot.
   

 4. Amennyiben az imcs állami beruházás, akkor miért kellene az önkormányzatnak pénzt adnia különböző, a lakosság érdekében elvégzendő munkálatokra?

  Az önkormányzat szándéka, hogy a beruházó NIF Zrt.-vel együttműködve a beruházás keretei között, az arra adott forrásokból valósítsa meg a lakosság számára legkedvezőbb módon a beruházást.
   

 5. Mikor és milyen időközönként fog ülésezni a bizottság?

  Alig pár órával megalakulását követően a NIF Zrt., az autóbusztársaság és az Intermodális Csomópont ügyében érintett tervező részvételével csütörtökön megtartotta első ülését a bizottság. A találkozón elhangzott: minden, a közlekedési csomóponttal kapcsolatos dokumentációt összegyűjtve kell elérhetővé tenni mindenki számára, valamint az önkormányzat tolmácsolta az elmúlt napokban kérdésként felmerült lakossági észrevételeket, amelyekre egy október első felére tervezett, esztergomi sajtótájékoztató keretén belül várja a válaszokat az érintettektől. A sajtótájékoztatóra természetesen várjuk majd a civilhetes.hu munkatársait is, a pontos időpontról tájékoztatjuk Önöket.
   

 6. Mi a bizottság feladata?

  A bizottság feladata, hogy a beruházó és kivitelező, valamint a lakosság között folyamatos, mindenre kiterjedő kommunikáció valósuljon meg annak érdekében, hogy a beruházás során az ott élők igényei és kérései érvényesülhessenek.
   

 7. Nyilvánosak lesznek a bizottsági ülések?

  A bizottság az Mötv. szabályai szerint működik, így a zárt ülésen tárgyalandó napirendi pontokat leszámítva a főszabály szerinti nyilvánosság elve érvényesül. Minden egyes ülést követően a sajtó képviselői számára rendelkezésre bocsájtjuk a zárt ülés keretében hozott határozatokat is.
   

 8. Milyen időszakra állította fel az Önkormányzat az eseti bizottságot.

  A bizottságot határozatlan időre állította fel a testület azzal a szándékkal, hogy a beruházás megvalósításáig folyamatosan működjön.


 

h i r d e t é s