h i r d e t é s

A Volánbusz az "elcsalt" pótlék esetében, jelentős összeget takarít meg az autóbuszvezetőknél!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Volánbusz az "elcsalt" pótlék esetében, jelentős összeget takarít meg az autóbuszvezetőknél!

2021. július 21. - 19:57

 

A Volánbusz jogi osztálya ma válaszában megerősítette, hogy az autóbuszvezetők esetében, az egységes bérrendszer bevezetésével, a társaságnál megszűnt a heti pihenőnapon (más, nem vezényelt munkakörökben ez a szombat, vasárnap) végzett munka esetén azt 50-100 % pótlék elszámolása!

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A KDSZSZ-SZAKSZ szerint ez elfogadhatatlan és így azoknál a munkavállalóknál, akiket az autóbuszvezetők bérrendszerének egységesítése után, úgy foglalkoztattak, hogy ezekre a napokra a pótlékot nem számfejtették, jogi eljárást indítunk és a bíróságnál kérjük a jogsértő munkáltatói magatartás megállapítását és a pótlék visszamenőleges elszámolását.

Mindezekkel együtt várjuk a további bejelentéseket, ahol a munkáltató a heti pihenőnapokra (havonta 8 nap, amit a vezénylésen egyértelműen kell megjelölni) vezénylés módosítást adott ki, de a munkabért szimplán, pótlék nélkül számolta el!

A heti pihenőnapon végzett munka esetén abban az esetben, ha nem jelöl ki másik pihenőnapot 100 %, míg abban az esetben, ha másik heti pihenőnapot biztosít, 50 % pótlékot kell az alapbéren felül elszámolni.

Várjuk a KKSZ csatlakozását is a felhívásunkhoz, mert gondoljuk, hogy a KKSZ sem ért egyet azzal, hogy az autóbuszvezetők bérének egységesítésével, csak az autóbuszvezetők esetében szűnt meg a heti pihenőnapon végzett munka után az 50-100 %-os bérpótlék!

 

Dobi István
elnök

kdszsz.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s