h i r d e t é s

A WHO szerint több ország járványkezelése is rossz irányba halad

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A WHO szerint több ország járványkezelése is rossz irányba halad

2020. július 15. - 06:06

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint több ország rossz irányba halad, ezért arra figyelmeztetnek, hogy a világ első számú közellensége továbbra is a koronavírus. 

Villanypásztorral bírja távolságtartásra vendégeit egy angol kocsmáros - Forrás: BBC.com

A brit kormány bejelentette, hogy július 24-től kötelező lesz maszkot viselni a boltokban.

Villanypásztorral vette körbe a pultot ez az angliai bártulajdonos, hogy rákényszerítse a vendégeket a kormány által előírt távolságtartási szabályok betartására.

Az Egyesült Királyságban a héten megnyithattak a szépség- és masszáz- valamint tetováló szalonok is. Azonban a kormány legújabb bejelentése alapján július 24-étől a boltokban kötelező lesz a maszkviselés.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a járványhelyzet romlani fog, amennyiben az országok nem tartják be a szigorú óvintézkedéseket.

„Ha a kormányok nem kommunikálnak egyenesen a lakossággal, és nem mutatnak be egy átfogó stratégiát arra, hogy hogyan korlátozzák a fertőzés terjedését, illetve, ha a lakosok nem követik az alapvető egészségügyi előírásokat, akkor a járvány csak egyre rosszabb lesz”- jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

Több mint 12600 új fertőzéses esetet regisztráltak az egyesült államokbeli Floridában az elmúlt 24 órában, ami a második legmagasabb szám a koronavírus járvány kitörése óta. Az államban nemrég nyitott meg újra a Disney World szórakoztatóközpont. Florida mellett Arizona, Kalifornia és Texas államban alakultak ki a koronavírus új gócpontjai.

„Mi végezzük el a legtöbb tesztet világviszonylatban. Ha összehasonlítjuk magunkat más fejlett, például Európai országokkal, akkor nálunk a legalacsonyabb a halálozási arány” – jelentette ki a Fehér Ház szóvivője Kayleigh Mcenany, és kiemelte, hogy például Floridában az ezer főre jutó halálozási arány 0,2.

A növekvő esetek miatt Kalifornia újbóli lezárását jelentette be az állam kormányzója. Az egész államban bezárják a bárokat és az éttermeket. Emellett a legsúlyosabban érintett megyékben tilos az istentiszteleti helyszínek, edzőtermek valamint a fodrászatok megnyitása.

További szigorításokat vezettek be Ausztráliában is, ahol a koronavírus második hullámával küzdenek. Victoria államban az aktív fertőzött esetek száma csaknem kétezerre emelkedett, annak ellenére, hogy az állam fővárosa, Melbourne már egy hete vesztegzár alatt van. (atv.hu)


 

h i r d e t é s