h i r d e t é s

A zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz

2019. június 15. - 13:02

 

Karácsony Gergely ezt arra reagálva közölte pénteken, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, bírósághoz fordult a Fidesz, mert Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem válaszolta meg a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylési kérdéseiket, és közölte: "az átláthatóság bajnokánál egyre nagyobb a homály".

Forrás: Karácsony Gergely / Facebook

Karácsony Gergely reagálásában azt írta, Zugló valamennyi szerződése nyilvános a gazdálkodásra vonatkozó adatokkal együtt, ez utóbbiakat a zárszámadási vita keretében éppen két hete fogadta el a kerület képviselő-testülete a Fidesz-KDNP frakció jelenlétében.  

A polgármester megerősítette: közérdekű adatigénylést adott be a parkolást üzemeltető kerületi önkormányzatokhoz. De a tíz fideszes vezetésű kerületből határidőre csak egytől kapott választ - írta.

Az atv.hu-hoz azonban eljutott Kovács Balázs zuglói önkormányzati képviselő idén május 9-i adatigénylése, amelyben azt kérte Karácsonytól, hogy küldje meg számára Zugló önkormányzata lejárt követeléseinek tételes listáját, a hátralékosok nevével, fizetési határidőkkel és bruttó összegekkel. Ugyanekkor Kovács egy másik adatigénylést is benyújtott – ez pedig az önkormányzat április 30-án már lejárt, kifizetetlen számláira vonatkozott.

Az a tény, hogy Karácsony nem emlékszik az adatigénylésekre, azért is különös, mivel ő maga válaszolt azokra május 22-én – mindkét esetben 15 nappal meghosszabbítva a válaszadásra vonatkozó határidőt. (atv.hu)

Közben a Fidelitas bemutatta egy sajtótájékoztatón, hogyan söpör Karácsony - szerintük - egyre több mindent a szőnyeg alá


Fotó: MTI/Kovács Attila

"Úgy tűnik, Karácsony Gergely egyre több mindent söpör a szőnyeg alá": a parkolási szerződések ügyét, közérdekű adatokat, "zűrös pénzügyeket", meghiúsult fejlesztéseket, a Pillangó park "furcsa" ügyét, a volt jegyzője ügyét és a kifizetetlen számlákat is - mondta Borbély Ádám, a szervezet budapesti elnöke a Városligetben tartott sajtótájékoztatón, amelyen a Fidelitas aktivistái egy szőnyeg alól kivéve mutatták fel a papírlapokra írt zuglói "ügyeket".

Borbély Ádám arról beszélt: bár Karácsony Gergely az átláthatóságot hirdeti, még a közérdekű adatigényléseket sem válaszolja meg, ami törvénysértő gyakorlat. Hozzátette: a zuglói polgármester nem válaszol arra, mennyi a kifizetetlen számla Zuglóban és mennyi az önkormányzat kintlévősége.

"Karácsony Gergely titkolózik. Nemcsak erről, hanem a zűrös pénzügyekről, a meghiúsult fejlesztésekről és a volt jegyzője távozási körülményeiről" - fogalmazott.

Kitért arra is: a mai napig nem tudható, hogy Karácsony Gergely miről tárgyalt többször is a zuglói parkolást üzemeltető céggel azután, hogy a képviselő-testület a napi egymilliós veszteséget okozó szerződések felmondásáról döntött.

"Nem látunk tisztán, a káosz pedig csak nő" - mondta a Fidelitas budapesti elnöke. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s