fbpx Aki nem regisztrál, nem kap Covid-védőoltást | CIVILHETES

h i r d e t é s

Aki nem regisztrál, nem kap Covid-védőoltást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aki nem regisztrál, nem kap Covid-védőoltást

2021. január 09. - 15:43

 

Korábban erről nem volt szó.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Rogán Antal korábban csak annyit mondott, hogy aki nem regisztrál, az hátrébb kerül a sorban.

"Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye," -

írta egy állampolgári megkeresésre Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos. A levelet egy olyan olvasó juttatta el a 444 szerkesztőségébe, aki több hivatalt is megkeresett, hogy érdeklődjön a koronavírus elleni védőoltásról.

A levélben azt is írta a helyettes tiszti főorvos, hogy az állampolgárok a papíron történő vagy online regisztrációval jelzik, hogy mennyi oltóanyagot kell beszerezni, mert az oltás önkéntes. Kelemen Erzsébet hozzátette azt is, hogy oltási időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt, és elismételte, hogy aki kér oltást, azt regisztráljon.

Rogán Antal korábban a Bayer Show-ban azt mondta, hogy ha valaki nem jelentkezik, akkor nem fogják tudni, hogy meg szeretné kapni az oltást, ezért hátrébb fog kerülni a sorban. Arról azonban nem beszélt, hogy a regisztráció mindenképpen kötelező annak, aki szeretné beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s