h i r d e t é s

Aktívabb jelenlétet ígér a városrendészet új vezetője

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Aktívabb jelenlétet ígér a városrendészet új vezetője

2020. július 14. - 10:22

Erősítené a városrendészek közterületi jelenlétét dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet új vezetője. Szerinte ugyanis a parkolással kapcsolatos feladatok megjelenésével a közterület-felügyelők rendészeti jellegű tevékenysége kissé háttérbe szorult. Ahhoz, hogy nőjön az emberek biztonságérzete és javuljon a városrendészet megítélése, szemléletváltásra van szükség – emelte ki a vezető.

Az emberek biztonságérzetének növelését tartja egyik fontos céljának dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet közelmúltban megválasztott intézményvezetője. Mint azt kifejtette, 2015-ben bővült ki a parkolással a közterület-felügyelők feladatköre, emiatt viszont kissé háttérbe szorult a rendészeti jellegű tevékenységük.

– Szeretnék változtatni ezen és egy kicsit markánsabbá tenni a közterület-felügyelők közterületi jelenlétét – fogalmazott a hiros.hu-nak. – Az állampolgárok lássák azt, hogy a közterület-felügyelők ott vannak a helyszínen, intézkedni képesek és készek. Ennek azért van jelentősége, mert a biztonságérzete az embereknek javulhat, és javulhat az intézmény megítélése is.

Dr. Német Zsolt leszögezte, hogy a személyi, tárgyi és jogi háttér a jó munkához rendelkezésre áll. A jelenlét erősödését szemléletváltás útján képzeli el, ehhez pedig elvárásokat kell lefektetnie a vezetőségnek a közterület-felügyelő munkatársak számára. Azokkal szemben, akik a város frekventált részein hangoskodnak, szitkozódnak, belekötnek a járókelőkbe, fel kell lépni, de előfordul, hogy például egy rosszullét esetén a mentők értesítésére van szükség – tette hozzá az intézményvezető. Ehhez szükséges a megfelelő éberség, mérlegelési képesség.

Az illegális szemetelés felszámolásáért már eddig is nagy erőfeszítéseket tett a városrendészet – mondta dr. Német Zsolt, aki úgy véli, ebben a harcban a technika vívmányait kell segítségül hívni.

– A Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány működtetésében van egy kamerarendszer, illetőleg a Kecskeméti Rendőrkapitányság működtetésében van egy drón. Ezeknek a technikai újításoknak a városrendészeti célú fölhasználása áttörő eredményt hozhat ezen a területen is – fogalmazott a Kecskeméti Városrendészet új vezetője.

Dr. Német Zsolt kiemelte a civilek szerepét az illegális szemetelés elleni küzdelemben, kitérve a legnagyobb közösségi oldal ,,Közösen egy tisztább Kecskemétért” elnevezésű csoportjára, és a polgárőrök munkájára. A városrendészet vezetője azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy a közterület-felügyelők széles körű tevékenysége megjelenjen a médiában, és az emberek értesüljenek arról, hogy mennyiféle jogosítványuk van a városrendészeknek, hogy ne kérdőjelezzék meg azokat egy-egy intézkedés alkalmával.