h i r d e t é s

Amikor a hit legyőzheti a józan észt Székelyföldön

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Amikor a hit legyőzheti a józan észt Székelyföldön

2017. augusztus 17. - 13:17

Nem marad más hátra, mint a hátradőlés és a remény, hogy az ébredés gyorsabb lesz mint a következmény, amely akár azt is eredményezheti, hogy a székelyek mint részben homogén etnikum, felhígul és megszűnik mint a magyarság keleti "bástyája”.

Fotó: CIVILHETES olvasói fotó

Egy konkrét politikai erő által vezérelt Facebook oldalak folyamatosan azt sugallják a székelységnek, hogyha rájuk szavaznak, akkor a vezér visszaszerzi Észak-Erdélyt és visszaáll az 1941-s állapot.

Alantas és romboló ez a magatartás, mert olyan illúziókat táplál, amelyek akár cselekvésbe is átfordulhatnak és beindíthatnak olyan nacionalista megmozdulásokat, amelyek a többségi románságot is cselekvésre kényszeríti. Túl azon, hogy amennyiben a megmozdulások nem lesznek szinkronban a Román Alkotmánnyal, a rendőrség és a román TEK kíméletlenül fel fog lépni, olyan közgazdasági és törvényi lépéseket hozhatnak, amely akár tíz éven belül is felszámolhatják a jelenlegi két magyar többségű megye etnikai szerkezetét.

Nem kell más csak annyi, hogy ebben a két megyében élőket pozitív diszkriminációban részesítsék, mind a lakásépítés, mind pedig a vállalkozások támogatása során, ehhez nem kell mást kérni, mint azt, hogy Kovászna, vagy Hargita megyében legyen az egyénnek vagy a vállalkozásnak a lak, vagy székhelye.

 Mit lehet egy ilyen lépésre reagálni, mit lehet szólni az ellen, hogy a legelmaradottabb két román megye pozitív diszkriminációban részesül?

Egy ilyen védhetetlen lépés akár tíz év alatt marginalizálhazja a székelységet, megszüntetheti a tömb magyarságot!

Miért kell folytatni azt az esztelen politikát, amely Trianonhoz vezetett, majd az azt követő revánspolitikát, amelyet az Erdélyből Magyarországra áttelepült nemesség és a visszatelepült volt állami alkalmazottak és az elcsatolt területekről vesztesen és sértetten visszatelepültek folytattak.

Miért nem védjük és őrizzük azokat az értékeket, amelyek akár a székelységben, akár a szórvány magyarságban még megvannak! Miért nem ad a magyar politika sem valós esélyt, sem valós reményt azoknak, akik nélkül az erdélyi magyarság fennmaradása elképzelhetetlen. Miért nem győzhet a józanész, csak a pillanatnyi szavazatszerző magatartásnak van tere.

A határon túli szavazatok miatt érezhetően nő itthon a feszültség, mert durván nő az elszegényedettek és kilátástalanok száma, az viszont nem látszik, hogy a többségi politikai erő az egyéni gazdagodásán és a határainkon kívül élő magyarság manipulálásán túl mit akar!


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s