h i r d e t é s

Átadták a PTE megújult, nemzetközi célokat szolgáló épületét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átadták a PTE megújult, nemzetközi célokat szolgáló épületét

2019. április 15. - 13:58

 

A Modern Városok Program keretében az egyetemfejlesztés egyik célja az idegen nyelvű képzésekben résztvevő hallgatók létszámának jelentős növelése.

E cél elérésének érdekében nélkülözhetetlen a jelenlegi nyelvi és szakmai előkészítők, téli/nyári egyetemi és külföldi célcsoportoknak szervezett különböző időtartamú kurzusok kínálatának bővítése, és az ehhez szükséges infrastruktúra megfelelő kialakítása.

A Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központja és a Nemzetközi Oktatási Központja a Damjanich utcai épületbe került. A két szervezet funkcionális igényei részben eltérőek, ezért a tervezés során kiemelt hangsúlyt kapott ennek jelentősége. Sikerült kialakítani egy optimális verziót, amely az eltérő működési jellemzők ellenére is tartalmazza a jól definiált felhasználói igényeket.

A felújított épület leírása

Földszint

Ide kerültek a NOK szolgáltató irodák és a recepciós tér. Nagy szerepet kapott az építészeti minőség és eszközhasználat, hiszen egyfajta front office-ként működik, a személyre szabott adminisztrációs tevékenység és a „face to face” kommunikáció jegyében.

Az északi szárnyban kisebb létszámú oktatásra alkalmas stúdiók állnak a hallgatók rendelkezésére.

Emeleti szint 

Eltérő méretű, osztható és gyakran dedikált funkcióra kialakított oktatási terek jellemzik. 

Az északi szárny emelete nagyfesztávú tér maradt, amely nagyobb hallgatói létszám befogadására, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

Itt, az emeleten kapott helyet a több mint 230 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, amely a mai naptól Álmosné Kajdy Ella (1957 – 2016) nevét viseli. Álmosné Ella, vagy ahogy mindenki ismerte, Lili neve összefonódott a Nemzetközi Oktatási Központéval, aminek 23 éven keresztül volt a vezetője. Elévülhetetlen érdemeket szerzett számos, az egyetem életében fontos nemzetközi projektben. Nevéhez kötődik az első Erasmus szerződés megkötése, az első oktatói ösztöndíjprogram megszervezése az Egyesült Államokba, a magyar, mint idegen nyelv képzések és az egyetemi előkészítő programok elindulása.

Legfelső szint

Teljes egészében az INYK veszi birtokba.

A lépcsőházi térhez kapcsolt érkező-térben beléptető rendszer van, és elegendő tér a nyelvvizsgára várakozóknak.


 

Kommentek

h i r d e t é s