fbpx Ausztrália újra kitoloncolta Novak Djokovicot | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ausztrália újra kitoloncolta Novak Djokovicot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ausztrália újra kitoloncolta Novak Djokovicot

2022. január 14. - 08:24

 

A bevándorlásügyi miniszter meghozta a döntést.

Novak Djokovic - Forrás: REUTERS

Pénteken magyar idő szerint kora reggel az ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta a szerb Novak Djokovic vízumát és ezzel a sportolót újra kitoloncolták az országból - jelentette a BBC.

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke tehát meghozta a döntését. Az ausztrál kormány második alkalommal vonta vissza Djokovic vízumát, aki úgy tartózkodik az országban, hogy egyetlen oltással sem rendelkezik a koronavírus ellen. 

"Éltem azzal a jogommal amely miniszterként megillet. Novak Djokovic vízumát töröltem, mégpedig azon az alapon, hogy ez a döntés közérdek volt Ausztráliában" - ez áll a bevándorlásügyi miniszter közleményében.

A lépés azt is jelenti, hogy Djokovicsot valószínűleg három évre eltiltják új ausztrál vízum megszerzésétől.

A szerb játékos azonban a hírek szerint nem adja fel, s kész bíróságon újra megtámadni a miniszter döntését. Az idő azonban sürget, mert az év első Grand Slam versenye hétfőn elkezdődik. A verseny sorsolását már egy nappal korábban megejtették, s Djokovic neve ott van a főtáblán az első kiemelt helyen.

Amennyiben egy újabb bírósági döntés a szerb világelsőnek ad igazat, akkor az országban maradhat, de kérdés, hogy a hétvégén lesz-e olyan bíró és bíróság, amely ezt a döntést meghozza. Jelen állás szerint Djokovicnak a lehető legrövidebb időn belül el kell hagynia az országot. (Origo)

Címkék: 

 

h i r d e t é s