h i r d e t é s

Az 54 millió már nem tétel a KSE-ügyben?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az 54 millió már nem tétel a KSE-ügyben?

2016. október 10. - 14:41
0 komment

 

Nem indul újabb nyomozás a Kecskeméti KSE Kft. új feljelentésével kapcsolatban, amely az önkormányzat 54 millió forintos céltámogatásának az elszámolását érintette.

Több mint fél év kellett hozzá, hogy ez a döntés megszülessen.

A feljelentés ugyanis ez év elején született, erről részletesen itt írt a Hírösvény.hu.

Az ügyészség a KSE Kft. elleni vád ellenében, amelyben hűtlen kezeléssel vádolják az érintetteket, ezzel a feljelentéssel kapcsolatban költségvetési csalás minősítését állapította meg, majd megküldte azt a bíróságnak további intézkedés céljából.

A Szegedi Járásbíróság végül hossza levelezés lefolytatását követően a napokban azt közölte a feljelentővel, hogy ebben az ügyben már van folyamatban egy ügy a bíróságon Feyér Zoltán és társai ügyében hűtlen kezelés bűntettében. Ebben az ügyben a bíróság december 1 és 6 között tűzött ki tárgyalásokat- tették hozzá.

De vajon hogyan egyeztethető össze egy ügyben a két különböző büntetőminősítés, nem beszélve arról, hogy itt a szereplők sem teljesen ugyanazok, hiszen a szerződés aláírója Feyér Zoltán, az önkormányzat részéről pedig Zombor Gábor polgármester, az elszámoláshoz benyújtott fiktív számlákat pedig az önkormányzat pénzügyi osztályának illetékese fogadta be.

Mi köze van ennek a KSE Kft. gazdálkodásához, amelyről az alapügy szól?

Mindezek okán ebben az ügyben nyomozást kellett volna elrendelnie a bíróságnak, hiszen, ha az önkormányzat akkor, abban  a pillanatban még nem tudta, hogy a benyújtott marketing-számlák fiktívek, azt viszont tudta, hiszen a célpályázati elszámolás kiírása tartalmazta, hogy ilyen jellegű szolgáltatásra nem számolható el az önkormányzat pénze, mert az ifjúsági sportra, a fiatalok felszerelésére, utazására, elszállásolására adta, mindhárom - kosárlabda, kézilabda, röplabda - látványsport esetében egyenlő aránnyal. 

Nem végeztünk hosszas oknyomozást, csupán néhány telefont engedtünk el, amelyben az érintett utánpótlásosokat kérdeztünk az akkori önkormányzati támogatásról, hogy mire költötték, de azt sem tudták, hogy miről beszélünk.


 

h i r d e t é s