h i r d e t é s


Az állami bank bánja az SZDSZ bedőlését, kalapács alatt az irodák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az állami bank bánja az SZDSZ bedőlését, kalapács alatt az irodák

2018. január 23. - 13:09

 

A párt vidéki irodaházait is dobra verte az SZDSZ felszámolója. A székháztobzódást egy 2007-es, voltaképpen burkolt párttámogatásról rendelkező törvény alapozta meg. - írja az atlatszo.blog.hu.

Forrás: 24.hu

Az MFB e szerint adhatott kedvezményes kamatra, 15 éves futamidőre egy-egymilliárdos kereten belüli kölcsönt ingatlanvásárlásra az akkori nagy parlamenti pártoknak. Az SZDSZ már a három évvel későbbi választáson sem indult el, az állami bank 2010 decemberében felmondta a hitelt.

2015-ben került kényszer-végelszámolás alá, tavaly március óta pedig felszámolás alatt áll a negyed századdal ezelőtti úgynevezett rendszerváltó liberális párt, az SZDSZ. A 2007-2008-as elnöki beszámolójában Kóka János, az újabban Szijjártó Péterrel haknizó akkori pártelnök még így dicsekedett a HVG 2013-as cikke szerint:

sok százmillió forint értékű ingatlanvagyonnal gyarapodik a párt.

A párt ingatlanvagyonát azonban most a felszámoló veri dobra. December elején a 24 szúrta ki három budapesti iroda árverését. A friss cégközlönyben pedig vidéki ingatlanokat vernek dobra: egy szekszárdi, egy szarvasi, egy medgyesegyházai és egy gyöngyösi, keretbiztosítéki jelzáloggal és végrehajtási joggal terhelt irodaházrészt mindösszesen minimum 48,5 millió forintért.

A „nemzeti árverezőoldal” tanúsága szerint az első, fővárosi pakkból a XVIII. kerület Baross utcai ingatlanra kiírt pályázatot ajánlat hiányában érvénytelennek minősítették. Holott korábban számos komment jelezték a felszámolónak, hogy meg szeretnék tekinteni a kalapács alá került irodaházrészt. Egy másik, ugyanazon a címen meghirdetett ingatlanra kiírt eljárás azonban eredményesen zárult, a pályázatokat jelenleg értékelik.

Az SZDSZ 2010-ben, már Retkes Attila vezetése alatt került padlóra: az állami támogatáshoz legalább 1 százalékos választási eredményt el kellett volna érniük. Az SZDSZ-szel kötött MFB-s kölcsönszerződés összege 415 millió forint volt, ezen kívül önkormányzatoknak és beszállítóknak is tartozott a párt.

atlatszo.blog.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..