h i r d e t é s

Az állásportálokon nem csupán végzettséget igénylő munkákat találhatunk!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az állásportálokon nem csupán végzettséget igénylő munkákat találhatunk!

2023. május 19. - 12:48

Sokak fejében él tévhitként az, hogy a különféle álláshirdetési portálokon csak diplomás embereket keresnek. Ez lehet, hogy az internet hőskorában így is volt, de ma már szerencsére odafigyelnek arra, hogy a munkaerőpiac minden szegmense jelen legyen a hirdetésekkel.

Forrás: bekescsabaallas.hu

Igazából nincs is nagyon más lehetőségük, hiszen ma már mindenkit az online platformokon lehet elérni, így akárkit is keresnek is az adott munkakörre, az interneten biztosan rá fognak lelni.

Végzettség nélkül is van esélyünk!

Mielőtt eltemetnénk a jövőnket, jó ha tisztában vagyunk vele, hogy az olyan álláshirdetési oldalakon, mint amilyen a https://bekescsabaallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka oldala is, számtalan olyan álláshirdetésre bukkanhatunk, ahol fizikai, segéd vagy épp betanított munkára keresnek embereket.

Így aztán ha semmilyen végzettséggel nem rendelkezünk, és nem is úgy néz ki, hogy a közeljövőben bármilyen “papír” ütné a markunkat, akkor mindenképpen érdemes ebben a lehetőségben gondolkozni.

Annál is inkább, hogy az olyan patinás oldalakon hirdető munkáltatók, mint amilyen a BékéscsabaÁllás.hu oldala is, korrekt, “fehér” munkát ajánlanak, ahol még csak véletlenül sem érintik a szürke, nemhogy a fekete munka tartományát.

Így ha ilyen oldalakon keresünk, az egyfajta biztosítékot is jelent arra, hogy olyan munkáltatóval szerződünk le, aki eleget tesz a törvényi kötelezettségeknek.

A tanulmányi szerződésen is érdemes elgondolkodni!

Számtalan cég kínál olyan álláslehetőséget, amelynél vállalják az esetleges tanulmányokkal felmerülő költségeket is. Ezeken is érdemes elgondolkodni, hiszen itt cserébe csupán annyit várnak, hogy meghatározott ideig dolgozzunk a kötelékükben.

Cserébe viszont lesz egy, feltehetően, jól fizető szakmánk, valamint több évnyi munkatapasztalatunk is, és így azért már egészen más pozíciónk lesz a munkaerőpiacon!

Természetesen dönthetünk úgy is, hogy nekünk a jelenlegi is teljesen kielégítő és tökéletes munka, és nem is vágyunk többre, hiszen azért ezen a területen is akadnak jó és érdekes feladatkörök. Sőt, van akit egyenesen vonzanak a fizikai kihívások, így számukra ezek a munkák éppen ideálisak lesznek.

A paletta széles, keresnek esztergályost, gépkezelőt, CNC gépbeállítót, betanított gépkezelőt, takaírítót, karbantartót, hegeszteni tudó embert, horizontost, házvezetőnőt, géptakarítót, hírlapkézbesítőt vagy akár lakatost.

Mindenképpen a neten kezdjük a keresést!

Talán mondani sem kell, de mindenképpen tanácsos az álláskereső portálokon kezdeni a keresést, semmint újságok apróhirdetései között, névtelen hirdetők pársoros szösszeneteire reagálni, hiszen inkább az előbbinél mehetünk biztosra abban, hogy korrekt munkáltatóval lesz dolgunk!