h i r d e t é s

Az elektromos fűtőszőnyeg lehetséges felhasználási területei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az elektromos fűtőszőnyeg lehetséges felhasználási területei

2019. november 20. - 10:18

 

A fűtőszőnyeg kifejezetten gazdaságos, sokrétű és könnyen alkalmazható fűtési módozatnak számít. Egyaránt ki lehet aknázni a benne rejlő lehetőségeket akár a fürdőszobában, akár a lakás más pontjain is.

Nagy előnye a hagyományos értelemben vett padlófűtéssel szemben, hogy sokkal egyszerűbben megoldható a beszerelése. Ettől függetlenül hatékonyan fűt, képes megtartani az általa megtermelt hőt, miközben biztonságos megoldásnak is számít.

Rövid bejegyzésünkben tehát a fűtőszőnyeg használatának előnyeire, valamint lehetséges alkalmazási területeire igyekszünk felhívni a figyelmet.

A fűtőszőnyeg technológia kiemelt előnye

A fűtőszőnyeg technológia alkalmazásával anélkül lehetséges élvezni a padlófűtés által szolgáltatott kellemes meleget, hogy annak a magas beépítési költsége a pénztárcánkat terhelné.

Az Elektromoskonvektorok.hu-nál kapható fűtőszőnyeg közvetlenül a burkolat alatt kap helyet, ennek köszönhetően számottevő hőveszteség nélkül gondoskodik a melegítésről. Nagyobb volumenű karbantartást nem igényel, és gyakorlatilag bármilyen burkolat alatt alkalmazható.

Amikor a burkolat kellőképpen átmelegszik, akkor kikapcsolt állapotban is képes tárolni a megtermelt hőt, ezzel is elősegítve a gazdaságos működtetést. Ráadásul kifejezetten biztonságos fűtési módozatnak számít, amelyet tetszés szerint akár a fürdőszobában is lehetséges alkalmazni.

A termosztáttal való összeköttetésének kivitelezése esetén pedig még egy szinttel növelhető az általa teremtett kényelmi faktor, elvégre az előzetes beállításoknak megfelelően a fűtőszőnyeg automatikusan működésbe lép, amikor arra szükség van.

Padlófűtés kialakítása fűtőszőnyeg alkalmazásával

A fűtőszőnyeget nem feltétlenül kell a padlóba építeni, ennél egyszerűbb megoldásra is van lehetőség. A fűtőszőnyeget ugyanis a csemperagasztóba vagy az aljzatkiegyenlítőbe is le lehet süllyeszteni, ennek a tetejére pedig rákerülhet a hidegburkolat.

Szigorú rétegrendről nem is feltétlenül kell gondoskodni. Csemperagasztó esetén egyből mehet is rá a hidegburkolat, melegburkolat esetében pedig vékony önterülő cementréteggel tudunk gondoskodni a fűtőszőnyeg befedéséről.

Alá pedig érdemes elhelyezni valamilyen szigetelő, illetve hővisszaverő anyagot, hogy lefelé ne fűtsön feleslegesen.

A fűtőszőnyeg egyéb felhasználási módjai

Ha a lakásban rendszeresen tartózkodik kutya vagy macska, akkor a fekhelye alatt elhelyezett fűtőszőnyeg jelentősen növelni fogja az ő komfort érzetét is. De ugyanúgy célszerű fűtőszőnyeget lerakni akkor is, ha a vendégszoba egy pontján matracot helyezünk el.

Amennyiben a körülmények indokolttá teszik, akkor akár falba is építhető a fűtőszőnyeg. Erre főként a ház olyan pontjain lehet szükség, ahol a huzat vagy az árnyékos felület sok meleget visz el.


 

h i r d e t é s