h i r d e t é s

Az uniós választás tétje: Orbán vagy Európa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az uniós választás tétje: Orbán vagy Európa

2019. május 25. - 17:53

 

Sokak szerint május 26-án, egy kicsit leegyszerűsítve, pontosan erről kell döntenünk. Olyan pártokra szavazunk, amelyek erősebb Európát akarnak, vagy a Fideszre, amelyik gyengíteni akarja azt a közösséget, ahonnan ezer- és ezermilliárd forintnyi támogatás érkezett hazánkba az elmúlt másfél évtizedben. 

Furcsa kampányon vagyunk túl. Az utcákon jószerével csak a Fidesz migránsos plakátjai láthatók. A közszolgálati televízió és a kormányzópárt holdudvarában lévő több száz újság, rádió, televízió, internetes hírportál egyaránt a Fidesz egyetlen üzenetét harsogja hosszú hetek óta: állítsuk meg a bevándorlást. Eközben az igazság az, hogy a 2015-ös évi menekültek számát a tizedére csökkentette az Európai Unió. Egyáltalán nem a magyar határkerítés állította meg őket, hanem az Unió és Törökország megállapodása.

Nem volt most sem esélyegyenlőség a kampányban, a Fidesz milliárdokat használt a mi adóforintjainkból, míg a teljes ellenzék ennek a töredékét sem költhette el.

Amíg a migránsokról van szó éjjelnappal, addig sem kell beszélni arról, hogy hová lett az a tengernyi pénz, ami az Unióból érkezett. Minden nap kétmilliárd forintnyi támogatást kaptunk 2004 óta! Hogy nem az egészségügybe ment, az biztos. Mint ahogyan az is, hogy Orbán környezete, az édesapja, a barátja, Mészáros Lőrinc, és az ifjú veje is mesésen meggazdagodott.

Nem véletlenül rettegnek az Európai Ügyészségtől, amelyik elfogulatlanul nyomozhatna a gyanús ügyletekben.

Bár az ellenzék nem a közös indulást választotta, így is van elméleti esélye annak, hogy a Fidesszel szemben állók legyenek többen – ha az elégedetlenek mind elmennek szavazni. (nyomtassteis.hu)


 

h i r d e t é s