h i r d e t é s

Az uniós vezetők megállapodtak az koronavírus-oltóanyag igazságos elosztásáról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Az uniós vezetők megállapodtak az koronavírus-oltóanyag igazságos elosztásáról

2020. október 30. - 07:24

 

Az Európai Tanács elnöke elmondta, hogy a koronavírus-járvánnyal foglalkozó nem hivatalos videokonferencián egyetértettek abban, hogy a leendő vakcinát tisztességesen osztják majd el a tagállamok között.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az európai uniós tagországok vezetői abban állapodtak meg, hogy amint elérhetővé válik a koronavírus elleni biztonságos oltóanyag, méltányos módon osztják el az uniós országok között, közölte az MTI híre szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek informális videokonferenciáját követően csütörtökön.

A világjárvány elleni küzdelem kapcsán megerősítették a fontosságát a kollektív erőfeszítéseknek, valamint hangsúlyozták a járvány és a készülő oltóanyagokkal kapcsolatos álhírek visszaszorításának a szükségességét is.

Michel az Európa-szerte romló járványhelyzetre hivatkozva hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét. Véleménye szerint szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s