h i r d e t é s

Azok az amerikaiak szeretnének leginkább Ukrajnával háborúzni, akik azt sem tudják, hogy hol található az ország

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Azok az amerikaiak szeretnének leginkább Ukrajnával háborúzni, akik azt sem tudják, hogy hol található az ország

2022. január 27. - 16:31

 

Vannak, akik azt akarják, hogy az Egyesült Államok erőteljesen beavatkozzon Ukrajnában. A legtöbben nem tudják, hol van Ukrajna.

A kép illusztráció! - Forrás: History.com

Készült a közelmúltban egy kutatás az amerikaiak földrajzismeretéről, amely a The Washington Postban jelent meg.

Az eredményeket semmiképp sem lehet sikeresnek mondani, tekintve, hogy a megkérdezett emberekből csak minden hatodik tudta pontosan elhelyezni Ukrajnát a világtérképen. A többi válaszadó Ukrajnát Afrikába, Ázsiába, esetleg Kanadába sőt még az Egyesült Államokba is elhelyezte. A lap szerint a megkérdezettek átlagosan 2896 kilométert tévedtek Ukrajna tényleges helyzetéhez képest.Forrás: reconsideringrussia.org

A földrajzi tájékozatlanság akkor válik igazán veszélyessé, ha az megjelenik a külpolitikában. Sokan a Bush-kormányzatnak máig nem tudták megbocsájtani az iraki missziót és a 4500 amerikai katona halálát.

Az amerikaiak Vietnamban való részvételének egy nemzedékkel korábbi eszkalációját Lyndon Johnson elnök 1964 augusztusi kijelentése indította el, miszerint az észak-vietnamiak megtámadtak egy amerikai hajót a Tonkin-öbölben. A Kongresszus egy héten belül határozatot fogadott el, amely felhatalmazta őt „minden szükséges lépés megtételére, beleértve a fegyveres erő alkalmazását” Délkelet-Ázsiában, háború bejelentése nélkül. 1965 elejére amerikai repülőgépek bombázták Észak-Vietnamot, és az amerikai harcoló csapatok Dél-Vietnamba özönlöttek.

Ebben a két borzalmas esetben az amerikai politikai vezetők saját maguk által kiváltott háborúkba kergették bele saját nemzetüket azzal, hogy hazudtak a világ más részein történtekről és arról, hogy valójában mit és miért akartak tenni. 

Azok az amerikaiak, akiknek fogalmuk sincs, hol van Ukrajna, biztosan nem tudják, hogy Ukrajna a Szovjetunió egyik legfejlettebb régiója volt, és hogy az orosz politikai vezetők és sok egyszerű orosz fél attól, hogy mi lesz a nagyságról szóló álmaikkal, ha Ukrajna nyugati szövetségessé válik. Ha nem tudjuk, hol van Ukrajna, az azt jelenti, hogy fogalmunk sincs arról, mit kellene tennünk a jelenlegi válság idején és azt követően.

Sokan vannak, akik pontosan tudják, hol van Ukrajna, akik megértik Ukrajna történelmét és stratégiai jelentőségét, de figyelmen kívül hagyják, amit tudnak, pártpolitikai előnyök keresése érdekében. 

A legradikálisabb háborús uszítók nem a Kongresszusban vannak, hanem a konzervatív médiában. 

Aggasztó az amerikai közvélemény valódi tájékozatlansága a világ ügyeivel kapcsolatban. Politikai vezetőink szándékos tudatlansága politikai kiállásuk következményeiről halálos. (thecontributor.com)


 

Kommentek

h i r d e t é s