h i r d e t é s

Azt hittem, hogy hülyéskednek a Szekszád-Paks távvezetékkel, nem, ezek hülyék!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Azt hittem, hogy hülyéskednek a Szekszád-Paks távvezetékkel, nem, ezek hülyék!

2017. február 12. - 09:40

 

Őszintén szólva nem gondoltam, hogy bárki is komolyan gondolja a Paks Szekszárd fűtési távvezeték építésének az indítását.

Azért sem, mert senki nem látott még rá sem gazdaságossági számítást, sem hatástanulmányt. A Polgármester Úr ugyan többször, egymásnak teljesen ellentmondóan hivatkozik egy Finn példára, egyszer, mint elkészült, működő rendszerre, máskor tervbe vett beruházásra. 

Akkor, amikor Szekszárdról 3-5000 ember kénytelen külföldön munkát vállalni, amikor a gyerekek kénytelenek a vétkes nemtörődömséggel elhanyagolt fedett uszoda helyett egy sátorban venni úszóleckét, akkor mi a fenének kéne távvezetéket építeni (nyilván Fideszes oligarchának) 10 milliárd forintért?


A szétrohadt távvezeték. Nem 40 km, csupán 4.

Közérdekű adatigényléssel éltem, íme:

Ács Rezső
polgármester úr részére
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
7101 Szekszárd, Pf.: 83.

Tárgy: közérdekű adat igénylése

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott, Rácz Zoltán.........................................................................................az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján 
az alábbi

közérdekű adat megismerése iránti kérelemmel

fordulok Polgármester Úrhoz:

Kérem, hogy a [email protected] elektronikus , vagy postai levélcímemre küldje meg részemre az alábbi közérdekű, illetve közérdekből nyilvános adatokat:
1. A tervezett Paks - Szekszárd hőtávvezeték építéséhez készült gazdaságossági számítás.
2. A Paks - Szekszárd hőtávvezeték környezetre gyakorolt hatásai, azaz hatástanulmány.
3. Ugyanezen vezeték összehasonlító számításai más lehetőségekkel szemben.
4. A távvezeték tervezett költsége.
5. Hol van a világon még egy ilyen hosszú, atomerőműtől lakóépületekig kiépített vezeték
Ezt a kérdést közgyűlésen már többször feszegettem Polgármester Úrnak címezve, de nem kaptam egyértelmű választ. Szekszárd életében a Húsipari beruházás kivételével ilyen nagyságrendű beruházás az elmúlt 1000 évben nem volt. Joga van tudni a lakosságnak, mire költik a pénzét. Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti közérdekű, illetve közérdekből nyilvános adatnak, akkor az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat, az adatigénylés részbeni megtagadásával – annak indokaival – együtt küldje meg számomra. A betekintés lehetőségét ebben az esetben is biztosítani szíveskedjen,
2017.02.04

Tisztelettel:
Rácz Zoltán
önk. képviselő


 

h i r d e t é s