h i r d e t é s

Bécsben újfajta gyorsteszttel szűrik az iskolákban a gyerekeket és a szülőket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bécsben újfajta gyorsteszttel szűrik az iskolákban a gyerekeket és a szülőket

2020. szeptember 30. - 06:05

30 perc alatt kimutatja a fertőzést, megközelítőleg ugyanannyira pontos, mint az eddig legmegbízhatóbbnak ítélt PCR-teszt, és ráadásul még olcsó is.

Peter Hacker városi egészségügyi tanácsos (középen) a klaszter buster buszcsoporttal az iskolák gyors koronatesztjeihez. - Forrás: David Bohmann / PID

Új, már második saját fejlesztésű koronavírus-tesztet mutatott be a bécsi Klinik Donaustadt, amit hamarosan az osztrák főváros iskoláiban alkalmaznak majd. Az új módszer 30 perc alatt kimutatja a fertőzést, megközelítőleg ugyanannyira pontos, mint az eddig legmegbízhatóbbnak ítélt PCR-teszt, és ráadásul még olcsó is.

A sajtóközlemény szerint mivel a gyors eredmény megismerése különösen fontos az iskoláknál, hiszen itt a gyerekeken kívül a tanárok és a szülők is nagymértékben ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért az új tesztet a Bécsi Egészségügyi Szövetség utasítására és ennek támogatásával e héttől kezdődően iskolai vírustesztelésnél használják.

A mintavételhez a város orvosokból és szakképzett ápolókból álló mobil tesztelőcsapatokat küld a kiválasztott intézményekhez. A kis csoportok mikrobusszal járják az iskolákat és igyekeznek megakadályozni a gócpontok kialakulását. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s