h i r d e t é s

Befelhősödik az ég és szél is lesz bőven, de idekacsint a napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Befelhősödik az ég és szél is lesz bőven, de idekacsint a napsütés

2020. február 25. - 06:14

 

Kedden délelőtt az ország nagy részén gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Soós Lajos

Északkeleten és nyugaton lehetnek felhősebb területek, de csapadék sehol sem alakul ki. Délután megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, csapadék nem valószínű. Erős lesz a délnyugati szél, a délutáni csúcsértékek 12, 18 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front. Az átlagosnál 10-13 fokkal melegebb időben intenzív tünetek jelentkezhetnek! - írja a meteoklinika.hu.

Kedden még nem érkezik fölénk front, de az időjárás-érzékenyek így is kifejezetten megterhelő napra készüljenek. Az erős délies áramlással az évszakos átlagnál több, mint 10 fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, amely fokozott terhelést jelent. Az erős melegedés melegfrontot jellemző tünetek eredményez, nagyon gyakori lesz a migrén, a fáradékonyság. Az említett tünetek következtében csökken a teljesítőképesség, ez jelentősen ronthat a munkahelyi vagy iskolai teljesítményen. A fokozott fáradtságérzet és a tompaság az utakon is komoly veszélyt jelent, megnő a reakcióidő, a gyalogosok és a gépjármú vezetők egyaránt figyelmetlenebbek.

A meleg levegőt szállító déli, délnyugati irányú szél megerősödik, ez pedig még inkább fokozza a tüneteket, valamint ingerlékenységet és nyugtalanságot okoz. A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

Szabadtéri tevékenységeknek kedvez az időjárás, érdemes akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni. Egy hosszabb séta vagy a szabadban végezett sportolás jót tehet, hiszen most a légszennyezettség is lecsökkent. A hő-és komfortérzeten a megerősödő szél ront, de a sok napsütés jót tesz a hangulatnak. Az előttünk álló megterhelő napok előtt nem szabad megfeledkezni az immunrendszer megerősítéséről sem, fogyasszon naponta több alkalommal gyümölcsöt és zöldséget, emellett fokozza a napi C-vitamin bevitelt.

A pollenszint alacsony vagy közepes, a mogyoró és az éger okozhatja a legtöbb panaszt az allergiások körében.

A közlekedés során nagy a balesetveszély. Az utakon figyelmetlen és ingerült sofőrökkel találkozhat, vezessen fokozott figyelemmel.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s