h i r d e t é s

Bejelentették: Budapestre utazik a dél-koreai külügyminiszter a dunai hajóbaleset miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bejelentették: Budapestre utazik a dél-koreai külügyminiszter a dunai hajóbaleset miatt

2019. május 30. - 12:27

 

Kim In Csol, a szöuli külügyminisztérium szóvivője jelentette be, hogy a szerda esti dunai hajószerencsétlenség miatt Budapestre utazik Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszter. - írja a blikk.hu.

A dél-koreai követség munkatársa az Uzsoki Utcai Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán 2019. május 30-án. A helyszínen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tartott a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbaleset kapcsán. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kang miniszter a baleset helyszínére utazik, hogy személyesen irányítsa munkatársaink munkáját

 - tudatta Kim, aláhúzva, hogy szorosan együttműködnek a magyar hatóságokkal, és mindent megtesznek, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljék a kialakult helyzetet.

Szerda este a Parlament közelében ütközött össze egy szállodahajó egy sétahajóval. A 33 dél-koreai turistát és két fős személyzetet szállító Hableány az ütközés után elsüllyedt. Hét ember kimentettek a vízből, heten biztosan meghaltak, 21 ember pedig eltűnt a folyóban.

blikk.hu

 


 

h i r d e t é s