h i r d e t é s

Bosszút állt a Fidesz a visszalépő LMP-s politikuson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bosszút állt a Fidesz a visszalépő LMP-s politikuson

2018. április 28. - 07:19

 

Gyorsan megszüntették a tisztségét a választások után

Tenk András - Forrás: Debmedia.hu

Egy Morovik Attila fideszes alpolgármester és frakcióvezető által benyújtott javaslat nyomán sürgősségi tárgyalással megszüntették az LMP-s Tenk András fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki feladatkörét a csepeli városházán. Tenk András az LMP csepeli képviselőjelöltje volt mindaddig, amíg vissza nem lépett az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs sjavára, aki így simán megverte a fideszes Németh Szilárdot, a kormánypárt alelnökét. A tanácsnoki feladatkör megszüntetéséről szóló csütörtöki döntésről a hírt először a 24.hu szellőztette meg, most pedig az Index írja, hogy az ügyben sikerült megszólaltatni Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, aki elmesélte, hogy még csak nem is titkolták, hogy cinikus bosszúról van szó. Tenk András kérdésére, hogy miért szüntették meg a tisztsége, az egyik kerületi fideszes alpolgármester – Ungár Péter nem tudta megmondani, hogy melyik – állítólag azt mondta,

azért, mert lehet más a politika.

Nyilatkozott az Indexnek Tenk András is, aki elmondta, nincs miről vitázni, a képviselő-testületi döntés jogilag rendben van, azt viszont szomorúnak és aggályosnak tartja, hogy  egy olyan kerületben szüntették meg a pozícióját, amely jelentős környezetvédelmi veszélyekkel küszködik.

Csepel esetében egy körülbelül 76 ezres voltaképpen iparvárosról beszélünk, amelynek elég nagy területét fedi le a Csepel Művek, mégsem tudjuk a mai napig azokat az adatokat, amiket 2010 előtt felmért az akkori környezetvédelmi minisztérium. Felháborítónak tartom, hogy nem tudjuk hol áll Csepelen a talajvízszint, milyen szennyezettségű a talajvíz vagy azt, hogy nincs napi mérés az ottani levegő szennyezettségéről

– mondta a politikus. Tisztsége május 2-án szűnik meg. Szabó Szabolcs egyébként az LMP frakciójába ül be az Országgyűlésben.

Arról, hogy a parlamenti választások előtti napokban hogyan tűntek fel határon túli, jellemzően fideszes szavazók, ebben a lapszemlénkben írtunk részletesen. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s