h i r d e t é s

Breaking: Karácsony jogszerűtlenül született

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Breaking: Karácsony jogszerűtlenül született

2021. szeptember 14. - 19:17

Ahogy azt az illetékes kormányhivatal napokban lezárult vizsgálata megállapította, Karácsony Gergely születése sem az akkor érvényes, sem a valamivel később életbe lépő gyermekvédelmi törvény előírásainak sem felelt meg. 

A kép illusztráció! - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Súlyos hiányosságok mutatkoztak a születés előtt kiállítandó B 8324/Gov/14B űrlap kitöltésében, így megalapozott a feltételezés, hogy ezek, illetve a jogvesztő határidő többszörös túllépése miatt Karácsony tulajdonképpen meg sem születhetett volna. Az illetéktörvényben meghatározott díj egyidejű megfizetése mellett természetesen benyújthat egy fennmaradási kérelmet, melynek elbírálására a kormányhivatalnak 90 nap áll rendelkezésére, egyszeri hosszabbítási lehetőséggel, azonban az eljárás lezárultáig jogilag nemlétezőnek kell tekinteni.

Ezzel párhuzamosan a területi önkormányzat jelenleg is vizsgálja, hogy Karácsony, egykilencvenes magasságával nem sértette-e meg a körzetre érvényes párkánymagassági határértéket. Mindenesetre felszólította, két példányban nyújtson be új, bejegyzett mérnökiroda által elkészített váztervet és részleges visszabontással, vagy más alkalmas módszerrel haladéktalanul állítsa vissza eredeti állapotát. Biciklitárolója egyébként elzárja a kilátást a szomszédban lakó jordán üzletember négyemeletes szerszámkamrájától, ezt a konfliktust azonban majd magánjogi eljárás keretében kell a feleknek rendezniük.

Jogállamban élünk. A kerületi bíróság ennek megfelelően felfüggesztette azt a névbitorlási eljárást, melyben több magánszemély kánonjogilag védett név illetéktelen használata miatt perelte be Karácsonyt, mondván, hogy vallási ünnep nevét egy keresztény országban magánember nem használhatja. A Kúria a múlt hónapban ugyanis úgy foglalt állást, hogy jogilag nem létező személy egyidejűleg nem követhet el névbitorlást, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az eljárás csak ideiglenes jelleggel nyugszik, az illető fennmaradási kérelmének esetleges jóváhagyása esetén újraindul.

Mindez persze csak ízelítő. Ha egyik sem válna be október közepéig, van még legalább egytucat ötletünk. Szigorúan jogállami keretek között.