h i r d e t é s

Brüsszel újabb gaztettre készül: el akarja venni Németh Szilárd pacalját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Brüsszel újabb gaztettre készül: el akarja venni Németh Szilárd pacalját

2019. június 14. - 11:45

 

Háborog a Haza Gyomra, mert egy állat- és környezetvédelmi csoport csökkentené az unió hús és halfogyasztását. - írja a nepszava.hu.

Felére csökkentené a hús-, a hal- és a tojásfogyasztást az Európai Unió állatjóléttel foglalkozó csoportja, az erről szóló terveket a szocialisták és a zöldek is támogatják .Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál

 - állt ki újra a magyaros koleszterinbombák mellett Németh Szilárd.

A honvédelmi államtitkár – akinek receptjeit boldogan közli a Csepeli hírmondó, és aki halászlét is Orbán mosolyával ízesíti – most a Magyar Nemzet egyik cikke miatt akadt ki. A cikkből egyébként kiderül, hogy az említett, Eurogroup for Animals nevű csoport nem az Unió hivatalos szerve, valamint az is, hogy a húsfogyasztást 2050-ig csökkentenék a felére, de Németh nem olyan volumenű politikus, hogy ilyen piszlicsáré részletekkel kelljen foglalkoznia. 

Feltehetően az sem üti meg az államtitkár ingerküszöbét (még így a harmadfokú hőségriasztás idején sem), hogy az évről évre pusztítóbb nyarakat és kiszámíthatatlan időjárást hozó globális felmelegedést a nagyüzemi állattenyésztés is erősíti: a szarvasmarha és juhfarmok évente több millió tonna metánt eregetnek a légkörbe, a tengereket vontatóhálóval szabályosan lerabló halászhajók fajok kihalásához járulnak hozzá, egy kiló marhahús létrehozása pedig 13 ezer liter (!) vizet emészt fel. 

Németh posztja alatt hatalmas, fideszezéstől és sorosozástól sem mentes vita bontakozott ki, Hont András, a HVG újságírója pedig már mémet is közölt róla.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s